Primul roman care a primit amenda pentru ca nu avea cauciucuri de iarna. Cat il costa nesabuinta

Ultima actualizare: 07-11-2012 11:28
iarna, drum inzapezit, zapada, DN, soferi, cauciucuri

Primul sofer amendat pentru ca circula cu masina fara a fi echipata cu anvelope de iarna este un muresan care conducea un tir cu remorca in Pasul Gutai, in conditii de carosabil alunecos.

"Conducatorul tirului nu avea axele transversale ale autovehiculului echipate cu anvelope de iarna. De asemenea, nici remorca nu era echipata cu asemenea cauciucuri", a spus Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Potrivit lui Ciocan, soferul a fost sanctionat cu 1.005 lei amenda si i-a fost retinut certificatul de inmatriculare al autovehiculului pana cand masina va fi echipata cu anvelope de iarna.

Ciocan a precizat ca soferul a fost oprit si sanctionat de catre politisti deoarece exista riscul sa derapeze si sa blocheze circulatia rutiera in Pasul Gutai.

De la 1 noiembrie, soferii sunt obligati sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna, lanturi si alte echipamente specifice in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Modul in care cumperi cauciucuri nu va mai fi niciodata la fel. Iata noua lege a anvelopelor

In cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al celor de transport persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, de la 9 la 20 de puncte-amenda, respectiv intre 603 si 1.340 lei, iar sanctiunea contraventionala este insotita si de masura retinerii certificatului de inmatriculare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO