Primele masuri luate dupa aparitia imaginilor cu baiatul bolnav legat cu o funie si lasat in soare de ingrijitoare

×
Codul embed a fost copiat

S-au dat primele sanctiuni dupa incidentul revoltator de la centrul din sectorul 6, unde un copil cu handicap a fost legat de o usa, ca un caine.

Cinci angajate, adica ingrijitoarele si asistenta medicala, aflate in acel moment la serviciu, dar si directoarea au ramas fara loc de munca. In plus, isi pot pierde si libertatea, daca vor fi gasite vinovate de ancheta politiei.

Doua ore au stat cele trei femei in fata anchetatorilor care trebuie sa afle cine a venit cu ideea de a lega bietul copil de manerul unei usi, dar si cine a fost de acord sau a inchis ochii in fata acestei practici barbare.

Copilul a stat acolo ore in sir, mai mult la soare, fara sa poata sa se miste decat cel mult o jumatate de metru. Un singur petic de umbra il proteja de soarele arzator din mijloc de vara. Mai grav, pentru ca are probleme speciale, se putea rani singur oricand.

In plus, seful centrului si-a pierdut postul, iar o asistenta medicala care era atunci de serviciu a fost suspendata si ea din functie.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Iata explicatia uneia dintre angajatele aflate la munca in acel moment: "Sunt o femeie batrana, sunt nevinovata".

In cauza a fost intocmit un dosar penal in rem pentru lipsire de libertate, rele tratamente aplicate minorului si abuz in serviciu. Deocamdata se cerceteaza doar fapte, nu si persoane. Cert este ca unii dintre cei care locuiesc in apropierea caminului sustin ca astfel de practici erau frecvente.

O comisie de la primarie va verifica, in urmatoarele zile, toate centrele de acest tip din sectorul sase.

Directorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului: "Ceea ce s-a intamplat acolo este inacceptabil, o grozavie."

Pana la finalizarea anchetei, Directia pentru Protectia Copilului din sectorul 6 a decis demiterea sefei centrului pentru copii cu handicap grav, a unei asistente medicale si a celor trei ingrijitoare. Mai mult, angajatele ar putea raspunde penal.

Si nu este singura masura luata de oficiali. Au fost infiintate si comisii care vor face controale in toate centrele pentru copii din sectorul 6.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
"Doar la noi, in Romania, se poate vedea asa ceva". Un baiat bolnav e legat cu o funie si lasat in soare de ingrijitoare

Un adevar revoltator iese la iveala la un centru de plasament pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 6, vizat acum de o ancheta de proportii.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.