Bătrânul legat de mâini și de picioare într-un spital din Iași povesteşte chinurile prin care a trecut

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 04 Septembrie 2018 18:25
Categorie: Actualitate

Tratament revoltător, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Un pacient de 78 de ani, internat cu un traumatism la cap, povesteşte că a trecut prin clipe de groază, după ce a fost legat de mâini şi picioare de patul din salon, iar un angajat l-a lovit cu pumnul în faţă când a cerut ajutor.

Rudele l-au găsit în lacrimi, plin de răni şi vânătăi şi i-au făcut fotografii pentru că vor să facă plângere la parchet. 

Bărbatul din judeţul Suceava a ajuns la Iaşi, cu elicopterul SMURD, miercurea trecută, după ce a suferit un accident şi s-a lovit la cap. După investigaţii a fost dus în salon şi, spune el, s-a trezit legat de pat, cu dureri îngrozitoare la piept, mâini şi picioare, ţintuit de barele metalice.

Mihai Ghinghinoschi, pacient: "Nu am ştiut când m-au legat. Când m-am trezit am constat că mă dor picioarele. Erau legate lipite de bară, mâinile lipite la fel şi eram legat şi de piept."

În zadar a strigat după ajutor. Când a insistat, un angajat al spitalului, spune el, i-ar fi tras o palmă, apoi un pumn în faţă!

Mihai Ghinghinoschi, pacient: "Când am văzut că mă doare, am strigat: vă rog frumos să mă sloboziţi, că nu mai pot! A trecut una... Nimic. A venit alta... Nimic. Peste câteva ore, iar le-am rugat. Nimic! A venit unul şi s-a repezit, apoi mi-a dat un pumn şi o palmă peste faţă, eu fiind lovit la cap deja. Ei mi-au dat tratamentul adecvat."

Copiii bărbatului spun că au fost şocaţi când şi-au văzut tatăl cu mâinile şi picioarele umflate şi învineţite de la feșele de tifon cu care ar fi fost imobilizat. Una dintre fetele lui a făcut şi câteva fotografii care arată metodele brutale, ca în evul mediu, la care a fost supus.

Maria Ghinghinosci, fiica bătrânului: "Mâna stângă era foarte umflată, iar acolo avea şi perfuzia. Pentru că era legat foarte strâns, nu circula nici perfuzia."

Reporter: "Le-aţi întrebat pe asistente, pe medici de ce l-au legat?"

Maria Ghinghinosci, fiica bătrânului: "Am întrebat şi au răspuns că e spre binele lui".

Pacientul acuză cadrele medicale de tratament inuman pentru că, spune el, a fost refuzat şi când a cerut o înghiţitură de apă.

După o noapte de chin, rudele au fost cele care l-au găsit pe bietul om legat în salon cu un cearşaf, feșe de tifon şi o curea specială.

Fiicele pacientului: "Aici era pusă perfuzia, aici era prinsă şi aici era legătura. Aici era legat de pat cu cearşaful de pe pat. Mâinile erau legate de marginea patului."

Cadrele medicale au explicat că pacientul ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a ajunge în spital şi ar fi devenit violent. O explicaţie halucinantă spun rudele, care susţin că tatăl lor nu ar fi pus gura pe băutura de zeci de ani. Bătrânul face parte dintr-o congregaţie religioasă care nu permite consumul de alcool.

Violetă Botnariu, fiica bătrânului: "Au spus că aşa trebuie. Dacă îşi face rău?! Dacă se aruncă pe geam?! Asta a fost singurul răspuns. Au mai spus că era beat. Tatăl meu nu a băut niciodată. Noi nu am avut niciodată băutură în casă."

De cealaltă parte, conducerea spitalului spune că o comisie specială analizează reclamaţia pacientului. Medicii subliniază totuşi faptul că există protocoale care le permit să imobilizeze, în anumite condiţii, pacienţii violenţi, pentru a nu-şi face rău.

Dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt Spitalul de Neurochirugie Iaşi: "S-a constituit o comisie care analizează aceasta reclamaţie. Există protocoale care reglementează situaţia în care un pacient este aparat/sunt lucruri clare trecute în protocol"

Familia bătrânului spune că va depune o plângere la Parchet şi are de gând să dea spitalul în judecată. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că aşteaptă ancheta spitalului şi, în funcţie de rezultat, vor trimite trimite sau nu corpul de control.

 

Pacient legat de mâini şi picioare de patul din salon, într-un spital din Iaşi. Acuzaţiile familiei
Pacient legat de mâini şi picioare de patul din salon, într-un spital din Iaşi. Acuzaţiile familiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump, Kim Jong Un
Al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong-Un, anunțat oficial de Casa Albă
O adolescentă din Oradea amenința că se aruncă de la etaj: ”Sunt sechestrată”
Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani din Vrancea au spart şcoala. Ce au furat
Atenție cui donați bani pentru îngrijirea animalelor. Gestul șocant al unui îngrijitor
Un clujean supărat pe păcănele a făcut dezastru cu ciocanul într-o sală de jocuri
Ministrul Bădălău spune că trenează ancheta privind spargerea locuinţei sale
Prinţul Philip
Declarația prințului Philip după accident. Britanicii spun că nu ar trebui să mai conducă
Reacția conducerii școlii din Craiova după scenele revoltătoare filmate
Doar opt zile a fost deschisă anul acesta pârtia Cocoș. Cât a încasat primăria
A început vânătoarea de la Balc. Mașinile miliardarilor invitați, dezinfectate la intrare
România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18
Bărbatul care a agresat un bărbat de 75 de ani, în scara unui bloc, a fost prins