Primaria Capitalei va amplasa in centru o statuie a lui Ronald Reagan. Firea: "E un simbol al luptei impotriva comunismului"

Ronald Reagan

In Bucuresti urmeaza sa fie amplasata o statuie a fostului presedinte american Ronald Reagan.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca statuia va fi amplasata in centrul orasului si ca astfel de investitii culturale nu se realizeaza in detrimentul proiectelor sociale.

Comunicatul integral al Primariei Bucuresti

"Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, intentioneaza realizarea si amplasarea intr-o zona centrala a Capitalei a statuii lui Ronald Reagan, presedintele american care o avut o contributie importanta la caderea comunismului.

Gabriela Firea, Primarul General al Bucurestiului: "Doresc sa avem in Bucuresti statuia presedintelui american Ronald Reagan, pentru ca acesta reprezinta un simbol al democratiei, al luptei impotriva comunismului, al respectarii drepturilor omului, al libertatii presei, dar si al economiei de piata. Acest monument va fi amplasat in centrul orasului si ii reasigur pe toti cetatenii Bucurestiului ca investitiile culturale nu se realizeaza in detrimentul proiectelor sociale, de infrastructura sau din domeniul sanatatii. Capitala Romaniei trebuie sa se dezvolte unitar, atat din punct de vedere cultural, cat si social si economic".

Citește și
statuie printul Rainier
Primaria Capitalei plateste 6 milioane de lei pentru o statuie a Printului Rainier de Monaco. Locuitor: "Habar n-am cine e"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea presedinte al SUA. Prin politica sa intransigenta in confruntarea cu Uniunea Sovietica in perioada razboiului rece, a avut o contributie hotaratoare la prabusirea imperiului comunist din rasaritul Europei."

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Statuia din zapada a lui Mihai Eminescu, din Galati, a fost decapitata. Sculptor:
Statuia din zapada a lui Mihai Eminescu, din Galati, a fost decapitata. Sculptor: "Te demoralizeaza cand vezi asa ceva"

Mihai Eminescu pare sa fie tinta preferata a unor raufacatori din Galati. Daca ani la rand mana muzei poetului a fost furata, de aceasta data un bust al scriitorului, sculptat in zapada, a fost decapitat.

Primaria Capitalei plateste 6 milioane de lei pentru o statuie a Printului Rainier de Monaco. Locuitor:
Primaria Capitalei plateste 6 milioane de lei pentru o statuie a Printului Rainier de Monaco. Locuitor: "Habar n-am cine e"

Primaria Bucurestiului va plati 6 milioane de lei pentru o statuie dedicata Printului Rainier al III-lea de Monaco.

Statuia Maicii Domnului care
Statuia Maicii Domnului care "lacrimeaza" sange de mai multe luni. Oamenii spun ca asista la un miracol divin. VIDEO

Un preot din Mexic sustine ca a fost martorul unui miracol in biserica, dupa ce statuia Maicii Domnului a inceput sa planga cu lacrimi de sange.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.