Primăria Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu mai multe nereguli descoperite la ASPA

Ultima actualizare: 02-06-2022 13:56
ASPA, caine,
Agerpres

Directorul General al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din cadrul Primăriei Capitalei (ASPA), Mina Drăghici, a demisionat, după ce mai multe controale au descoperit o serie de nereguli la instituția pe care o conducea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în urma verificărilor s-au constatat anumite abateri și prejudicii materiale care au avut loc în perioada 2018-2020.

Conform sursei citate, este vorba despre următoarele prejudicii:

• 809.200 lei, din achiziția a 24 de containere neutilizabile din punct de vedere al normelor sanitar-veterinare;

• 535.493 lei, sumă provenită din achiziționarea și instalarea unor cuști pentru câini la adăpostul din Mihăilești, fiind încălcate mai multe prevederi legale

• 147.902 lei, reprezentând cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificată a unor persoane detașate de la societăți private, conform raportului Curții de conturi 4706/DS.119/18.12.2020.

• 103.305 lei, proveniți din efectuarea unor cheltuieli nejustificate în cadrul evenimentului ”Stop Abandon”.

• 809.200 lei, sumă provenită din achiziționarea a două ambulanțe veterinare, fără obținerea autorizațiilor pentru funcționare de la Colegiul Medicilor Veterinari.

De asemenea, de-a lungul celor 4 ani de activitate, directorul general Mina Drăghici s-a făcut responsabil de realizarea mai multor achiziții publice ”restrictive și lipsite de transparență”, acceptând oferte de la diverși operatori economici care nu corespundeau cerințelor din caietul de sarcini.

În urma rapoartelor emise de Corpul de Control și Curtea de Conturi, s-a hotărât trimiterea lui Mina Drăghici în 2 comisii de cercetare disciplinară.

Totodată, a fost sesizat Parchetul pentru indicii cu privire la săvârșirea unor fapte penale referitor la achizițiile făcute, și Curtea de Conturi, pentru verificarea legalității privind încheierea și derularea contractelor de achiziții publice.

”De asemenea, pentru prejudiciile materiale în valoare de aproape 500.000 euro ne vom îndrepta către organele abilitate pentru recuperarea acestora” - mai anunță Primăria Capitalei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO