Primaria blocata pentru ca primarul a fost arestat la domiciliu. Barbatul nu poate fi suspendat, pentru ca nu e la inchisoare


Ultimul update: Joi 20 Martie 2014 00:28
Data publicarii: Luni 17 Martie 2014 20:06
Categorie: Stiri actuale

Situatie incurcata intr-o comuna din Gorj. Acolo, chiar primarul localitatii este de cateva zile plasat in arest la domiciliu. Acest fapt nu duce insa automat la suspendarea sa din functie, pentru ca nu a fost trimis, preventiv, in celula.

Cert este ca nu poate semna actele oficiale la el acasa, iar cei de la Prefectura asteapta lamuriri de la Ministerul de Interne, pentru a vedea cum trebuie sa procedeze intr-o astfel de situatie.

"Doar atat, nici pana acolo pana unde esti tu nu ies, ca sa nu se considere ca parasesc proprietatea! O singura data am pus mainile pe gard, pe interior", a povestit primarul Sorin Bucurescu reporterului PRO TV.

Asadar primarul din comuna Slivilesti, judetul Gorj, are conditionari stricte din partea judecatorului. Nu poate sa iasa din curtea casei timp de 30 de zile, cat are mandat pentru arest la domiciliu.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivilesti

"Acum stau numai acasa, zi si noapte!", a declarat primarul.

Miercurea trecuta, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu l-au retinut 24 de ore, pentru abuz in serviciu. Mai exact, edilul este acuzat ca a emis tarziu o autorizatie de demolare, dupa ce ar fi inchis ochii in cazul unei constructii care initial a fost ridicata ilegal. Pina la o decizia finala a instantei, primarul isi petrece cea mai mare parte in grajd.

Sorin Bucurescu, primarul din Slivilesti

"Era mai usor la primarie, acolo o cafea la birou, era mai curata, dar trebuie sa te acomodezi, asa e viata", a spus barbatul, in timp ce curata grajdul.

In timp ce edilul gospodareste pe acasa, la primarie in locul sau a ramas viceprimarul, chiar daca nu are aceleasi competente.

Vasile Stoichitescu, viceprimarul din Slivilesti: "O sa ma duc sa-l mai stau de vorba cu dumnealui."
Reporter: "Va sfatuieste?"
Vasile Stoichitescu: "Pai probabil ca da, cum sa nu."

Intrebat daca ar semna documentele oficiale acasa, Sorin Bucurescu, primarul din Slivilesti, a declarat ca nu i se pare normal sa le semneze de acasa.

Masura arestului la domiciliu poate fi prelungita, insa asta ar incurca si mai mult lucrurile la primaria din Slivilesti.

In anul 2011 primarul a intrat si in atentia inspectorilor de integritate, pentru ca nu a reusit sa justifice in jur de 100.000 de euro din averea sa. Sorin Bucurescu a contestat decizia respectiva in Instanta si, intr o prima etapa a procesului, a avut castig de cauza.

VIDEO PROTVPLUS.RO