Prima zi de şcoală în SUA a Sorinei, fetiţa adoptată din Baia de Aramă. VIDEO

08-09-2019 11:58


Sorina in Statele Unite

Sorina, fetița din Mehedinți adoptată de o familie de români stabilită în SUA, a început şcoala în noua sa patrie.

Sorina, fetiţa din Baia de Aramă a cărei adopţie a provocat controverse uriaşe în ţară din cauza modului în care a acţionat procurorul, dar şi a reacţia asistentului maternal, a început şcoala în Statele Unite săptămâna aceasta. Familia a filmat prima zi de şcoală a copilei şi a acordat un interviu pentru Ziare.com.

Familia Săcărin se ocupă de educația fetiței, care a început deja, încă înainte să înceapă şcoala, să învețe limba engleză. Ea merge la gimnastică și în numeroase excursii alături de frații săi vitregi.

 

Procurorul General ceruse ca Sorina să nu poată părăsi ţara

 

Copila a părăsit România pe 21 iulie, după ce Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina să nu poată părăsi ţara. Decizia este executorie, dar nu definitivă.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO