Prima reacție a suspectului eliberat din lipsă de probe în cazul uciderii lui Adrian Kreiner: "Nu mi s-a zis nimic"

×
Codul embed a fost copiat

Moment de suspans în ancheta privind uciderea omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Bărbatul capturat joi seară, în județul Dolj, ca fiind unul dintre suspecți, a fost pus în libertate. 

Procurorii au anunțat că nu au probe indubitabile care să permită reținerea lui.

În ceea ce-l privește pe Ilie Sitariu, bănuit de favorizarea infractorilor, pentru că i-ar fi ajutat cu transport și găzduire, judecătorul de drepturi și libertăți urmează să ia o decizie. Anchetatorii propun arestarea lui preventivă.

Bărbatul de 31 de ani - considerat suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner - a fost oprit în timp ce se plimba cu motocicleta prin comuna Valea Stanciului, din Dolj. Individul, fost boxer, a fost dus la Sibiu si audiat.

Deși mai mulți martori l-au indicat ca fiind unul dintre făptași, probele adunate impotriva lui nu sunt suficiente, susțin anchetatorii, așa că procurorul de caz nu a decis reținerea lui. Polițiști încearcă să lămurească în ce fel este implicat în tâlhărie și omor.

Citește și
Adrian Kreiner
Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Bărbatul dus la audieri: "Nu sunt vinovat şi nu am ce să vă spun".

Reporter: "V-au confundat? Ce v-au spus?".

Bărbatul dus la audieri: "Nu mi s-a zis nimic, nu știu nimic. Dacă nu sunt vinovat cu nimic, nu știu nimic".

Anchetatorii nu au făcut publice încă date despre identitatea celorlalți doi bărbați bănuiți de crimă. Se știe doar că indivizii au 33, respectiv 34 de ani, și sunt din Dolj. Parchetul din Sibiu are informații potrivit cărora aceștia au fugit din țară.

Valentin Florescu, procuror criminalist Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu: "După comiterea faptei au părăsit muncipiul Sibiu cu un taxi, cursa fiind făcută până în Deva. În continuare, suspecții s-au deplasat în Dumbrăvița, județul Timiș, iar în seara zilei de 7 noiembrie, când s-a aflat despre decesul victimei, doi dintre suspecți au părăsit cu certidine țara".

Chestor Tiberiu Iulian Ivancea șef IPS Sibiu: "Probabil se va solicita arestare lor în lipsă. Putem bănui că au plecat în țările lor de orgine, de unde au venit, respectiv Germania și Belgia".

Valentin Florescu, procuror criminalist Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu: "Toți trei se cunoșteau de mult timp. Unul dintre suspecti afirmă că l-a crescut pe un altul. Niciunul dintre agresori nu cunoștea victima".

Potrivit autoritățior, bărbații au intrat în casa lui Adrian Kreiner cu scopul clar de a-l jefui.

Valentin Florescu, procuror: "În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare în mod solidar în poziție de barcă, asfel încă orice mișcare să antreneze autostrîngerea. Legătura aceasta este un mod de tortură unde durerea este extremă, menită să constrângă victima să dezvăluie unde se află banii și bunurile de valoare".

Chestor Tiberiu Iulian Ivancea șef IPS Sibiu: "Bănuim că pe fiica victimei au suprins-o în timp ce suna la 112 și s-au grăbit, au luat ce au prins și au plecat. Nu am stabilit că era cineva care să preia ceasurile. Ceasurile cred că a fost o întâmplare, negăsind altceva".

Unul dintre suspecți poza în om de afaceri onest

Cu o noapte înainte de atac indivizii au supravegheat locuința dintr-un imobil nelocuit de vis-a-vis. Pe una dintre probele ridicate de acolo a fost identificat profilul ADN al unuia dintre suspecți. Ar fi vorba despre un individ stabilit în Belgia care ar fi venit în România acum trei săptămâni și a facut o oprire în Timiș, la Ilie Sitariu, bărbatul condamnat acum 5 ani, în Statele Unite, după ce a furat de pe cardurile unor americani peste 120 mii de dolari.

Poliția, l-a ridicat pe Sitariu de acasă. Inițial, acesta avea calitatea de martor.

Ilie Sitariu poza, în Timiș, într-un om de afaceri onest și a încercat să isi ascundă trecutul infracționtional.

Pe profilul lui de LinkedIn se prezenta drept director general a două firme de construcții.

Prima a avut anul trecut o cifră de afaceri de 400.000 de lei, iar jumătate din sumă a fost profit. Pentru cea de-a doua, înființată anul acesta, nu există date publice referitoare la activitatea economică.

Proprietarul apartamentului în care locuia Ilie Sitaru: "Are o firmă de construcții, dar nu mi-a trezit nicio suspiciune".

Sitariu a fost reținut, după ce anchetatorii au stabilit o legătură directă între el și cei trei indivizi căutați pe uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Când polițiștii i-au percheziționat apartamentul din Dumbrăvița - Timiș, unde stătea cu chirie, n-a scos un sunet în fața jurnaliștilor.

La audierile care au avut loc în Sibiu, la Parchet, Sitariu a fost pus în fața unor probe care l-au făcut totuși să vorbească. Una dintre ele este o imagine în care apare alături de unul dintre suspecții de crimă și o femeie într-un mall din Sibiu. Secvența ar fi fost suprinsă cu o zi înainte de jaful terminat cu moartea lui Adrian Kreiner. Iată ce spun procurorii despre Sitariu.

Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct parchetul de pângă tribunalul Sibiu: "...Ar fi ajuta autorii crimei cu găzduire și transport, contribuind și la plecarea din țară a unuia dintre autori".

Autoritățile, acuzate că au tratat cazul cu relaxare

La aproape două săptămâni de la atac, rămân în continuare multe întrebări fără răspuns.

Am întrebat - de exemplu - Poliția dacă și la ce oră au fost instituite filtre la iesirile din oraș în noaptea jafului. Ni s-a răspuns că informația nu este destinată publicității.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: "După părerea mea, n-a funcționat sistemul de ordine publică și sistemul de intervenție rapidă. Așa zișii mascați care puteau să fie alertați, astfel încât să încurce sau sa prindă infractorii, cred că nu s-a acționat rapid. Cine trebuia să facă managementul acestei grupe nu s-a sesizat foarte repede".

Atunci când am vrut sa aflăm care sunt procedurile de intervenție în cazul unui jaf cum a fost cel din locuința lui Adrian Kreiner și dacă aceastea au fost respectate.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: "Cred că lucrurile, am văzut din comunicatul de presă, au fost fost relaxate. S-a vorbit despre niște persoane care au intrat fără drept într-un imobil și că victima este la spital pentru îngrijiri medicale. Deja din sesizarea la 112, atunci trebuia sa se constate gravitatea faptei și atunci toate forțele care existau trebuiau alarmate și dispuse în dispozitiv".

Este neclar în continuare, cine a comandat jaful și de unde aveau suspecții înformații despre bunurile de valoare pe care Adrian Kreiner le avea în locuință.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Cazul uciderii lui Adrian Kreiner ridică multe semne de întrebare. Ce au aflat procurorii până acum despre cei 5 suspecți
Cazul uciderii lui Adrian Kreiner ridică multe semne de întrebare. Ce au aflat procurorii până acum despre cei 5 suspecți

Moment de suspans în ancheta privind uciderea omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Bărbatul capturat joi seară, în județul Dolj, ca fiind unul dintre suspecți, va fi pus în libertate.

Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie
Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie

O conferință de presă privind noi detalii din ancheta asupra cazului uciderii omului de afaceri din Sibiu a fost organizată, joi, de către șeful IPJ Sibiu și de către șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu.

Răsturnare de situație. Suspectul în cazul uciderii lui Adrian Kreiner nu poate fi arestat, din lipsă de probe
Răsturnare de situație. Suspectul în cazul uciderii lui Adrian Kreiner nu poate fi arestat, din lipsă de probe

Suspectul identificat joi seară în cazul uciderii lui Adrian Kreiner nu poate fi arestat, după cum a transmis poliția într-un comunicat de presă.

Suspectul prins în cazul crimei din Sibiu, fost boxer, nu recunoaște acuzațiile. Ceilalți doi indivizi ar fi fugit din țară
Suspectul prins în cazul crimei din Sibiu, fost boxer, nu recunoaște acuzațiile. Ceilalți doi indivizi ar fi fugit din țară

La aproape două săptămâni după ce omul de afaceri Adrian Kreiner a fost jefuit și ucis în locuința sa din Sibiu, unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu
Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu

La 11 zile după ce omul de afaceri, Adrian Kreiner, a fost jefuit și sufocat în locuința sa din Sibiu, cei trei agresori au fost identificați.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.