Prima declaratie oficiala a celor de la Uber dupa ce deputatii au adoptat un proiect care-i scoate in afara legii

07-05-2015 15:28


Uber

Camera Deputatilor a interzis orice transport contra-cost de persoane fara o autorizatie de taxi. Una dintre cele mai afectate parti a venit astazi cu o precizare importanta.

"Uber poarta un dialog deschis cu legislatorii din Romania pentru a pune baza unui cadru legislativ care sa cuprinda optiuni inovative de transport pentru secolul 21. Serviciul uberX de ridesharing a fost primit cu entuziasm in Bucuresti ca o alternativa sigura si de incredere la detinerea unei masini personale si la optiunile existente de transport. A fost de asemenea intampinat foarte bine datorita faptului ca pune accentul pe experienta utilizatorului, pe siguranta si pe transparenta preturilor. Uber faciliteaza peste 1 milion de curse la nivel global in fiecare zi in cele peste 300 de orase unde suntem prezenti. Serviciul nostru uberX continua sa opereze si ne propunem in continuare sa promovam beneficiile pe care ridesharing-ul le poate aduce economiei si mediului inconjurator, pentru Romania si cetatenii sai", a transmis purtatorul de cuvant al Uber.

Miercuri, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care prevede ca transportul in regim de taxi se poate face doar de catre cei care detin autorizatii specifice. Acelasi lucru se aplica si pentru transportul de persoane contra-cost cu un autoturism.

Citeste mai multe despre legea adoptata miercuri: Deputatii au scos UBER in afara legii. Aplicatia nu mai corespunde noilor reguli privind transportul in regim de taxi

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO