Cea mai neagra zi pentru Gheorghe Flutur. Basescu a participat la inmormantarea sotiei acestuia

30-08-2012 20:13


Presedintele Traian Basescu a aparut in public pentru prima data, de la intoarcerea la Cotroceni, dupa invalidarea referendumului de demitere.

A tinut sa-i fie alaturi prietenului sau, Gheorghe Flutur, care si-a inmormantat sotia, rapusa de cancer. La ceremonia discreta, care a avut loc langa Manastirea Voronet, au participat mai multi lideri democrat liberali, printre care Elena Udrea, Vasile Blaga, Emil Boc, si Anca Boagiu. Dupa slujba, politicienii i-au ajutat pe membrii familiei sa le dea de pomana celor adunati in curtea bisericii, asa cum e traditia.

Slujba de inmormantare a Elisabetei Flutur a fost oficiata la Biserica din Gura Humorului, in prezenta a sute de oameni. Seful statului a venit impreuna cu mai multi lideri PDL, printre care Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Anca Boagiu, Cezar Preda, Ioan Oltean si Teodor Stolojan. Au calatorit in acelasi avion pana la Suceava, pentru a fi alaturi de colegul lor Gheorghe Flutur in momentele grele prin care trece, dupa ce sotia sa a incetat din viata.

Dupa slujba, cortegiul funerar a pornit catre cimitirul de langa Manastirea Voronet. Vizibil afectati, Traian Basescu si democrat liberalii apropiati familiei Flutur s-au indreptat apoi catre microbuzul care urma sa-i transporte la aeroportul din Suceava. Inainte de a pleca, cu totii alaturi de presedinte au ajutat la impartirea colacilor de pomana.

Presedintele Traian Basescu s-a urcat apoi in masina impreuna cu liderii PDL. Theodor Stolojan nu a plecat cu acelasi microbuz pentru ca a tinut sa mearga si la cimitirul Voronet. Elisabeta Flutur avea 53 de ani si s-a luptat cu 5 ani cu o boala cumplita.
 

Tags: decese,

VIDEO PROTVPLUS.RO