Președintele Parlamentului European, mesaj de susținere pentru Codruța Kovesi


Ultimul update: Miercuri 03 Aprilie 2019 18:23
Data publicarii: Miercuri 03 Aprilie 2019 14:28
Categorie: Stiri actuale
Antonio Tajani a ţinut joi seară un discurs la Ateneu

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, face declarații de presă la această oră despre situația Codruței Kovesi, care se află sub control judiciar după măsura impusă de secția specială pentru investigarea magistraților.

Astfel, Tajani a anunțat că o susţine pe Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef european.

Din nefericire, am aflat că acest candidat la funcția de procuror șef al parchetului european Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de autoritățile române. Acest lucru îi limitează libertățile, începând de la interdicțiile de a părăsi țara până la obligația de a se prezenta la poliție și interzicerea declarațiilor în presă. Fără a interveni în procedurile interne și în deplin respect față de prezumția de nevinovăție, vreau să exprim îngrijorarea Parlamentului European față de această situație. Totodată, vreau să subliniez că doamna Kovesi rămâne candidatul nostru și va beneficia în continuare de susținerea și respectul nostru.” - a spus președintele Parlamentului European.

De asemenea, Tajani a anunțat că va trimite o scrisoare Guvernului României.

Cer autorităților române să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selecție. Azi voi scrie o scrisoare în acest sens autorităților române, așa cum s-a decis în această dimineață la Conferința președinților””, a spus Tajani.

Miercuri, eurodeputatul Cristian Preda a anunțat că, în şedinţa grupului PPE, Manfred Weber a reamintit că întregul Parlament European o susţine pe Laura Kovesi pentru numirea ca procuror-şef european.

Codruța Kovesi, susținută de Parlamentul European, dar acuzată în România

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) discută, miercuri, contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi faţă de măsura controlului judiciar.

Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO