Presedintele Iohannis: "Am inteles CLAR mesajul pe care l-am primit via Facebook. Decizia judecatoreasca trebuie aplicata"

Ultima actualizare: 23-02-2016 06:56

Presedintele Klaus Iohannis a revenit, vineri seara, asupra declaratiilor care i-au atras o pierdere de peste 20.000 de fani pe Facebook si a dat asigurari ca "a inteles mesajul" primit.

Aflat la Bruxelles, seful statului a declarat ca toate speculatiile legate de afirmatiile sale in cazul Intact Media Grup sunt fara suport real si ca nu exista o intentie a sa de a apara pe cineva in fata legii.

"Am facut aceasta afirmatie miercuri fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiunea, asa cum a fost ea conceputa, sa fie afectata libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a parut ca trebuie atentionat" , a spus seful statului, care crede ca a fost gresit inteles pentru ca s-a exprimat "foarte succint".

Iohannis a subliniat ca nu este apropiat de trustul de presa respectiv si a amintit ca in noiembie 2014, acesta a purtat impotriva sa o campanie in care accentele "au fost tocmai de alta natura".

Mesajul integral al presedintelui, transmis pe Facebook:

In legatura cu ingrijorarea care a aparut in spatiul public in urma afirmatiei referitoare la o posibila evacuare a unei televiziuni, este necesar sa fac cateva precizari. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe, sa apar pe cineva in fata legii. Este evident, si am spus acest lucru de nenumarate ori, ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata.

Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Nu exista niciun fel de discutie aici. In acelasi fel insa sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din decembrie 1989. Si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, dintr-o abordare stangace cateodata, acest lucru trebuie atentionat.

Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa. Poate unii sau altii isi amintesc ca, dimpotriva, in campania din noiembrie – decembrie 2014, in campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de alta natura.

Am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit in aceste zile via Facebook.

Initial, Klaus Iohannis a declarat ca "libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative", iar notificarea de evacuare trimisa de ANAF trustului media este "HEIRUPISTA".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO