Presedintele Camerei de Comert, arestat pentru 30 de zile. Mesajul de pe punga in care au fost gasiti cei 200.000 de euro

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a fost arestat pentru 30 de zile. Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, este acuzat ca ar fi primit 200 de mii de euro de la un om de afaceri.

FILMUL ZILEI

Mihail Vlasov i-ar fi promis in schimb, ca va pune o vorba buna la fata sa, Vanda Vlasov, judecatoare la Curtea de Arbitraj international, ca sa-l ajute sa castige un proces de 4 milioane de euro.

Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, este acuzat oficial de trafic de influenta. Marti seara tarziu, procurorii anticoruptie au decis sa il retina si sa ceara arestarea lui.

In timp ce Vlasov era audiat, una dintre fetele sale s-a grabit sa vina la sediul DNA ca sa ii aduca medicamentele, sustinand ca este bolnav.

Citește și
primarie
Localitatea din Romania unde 45 de primari sunt cercetati pentru abuz in serviciu
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cu probleme medicale sau nu, omul de afaceri a petrecut noaptea dupa gratii iar astazi a fost prezentat instantei de judecata.

Vlasov este acuzat ca a cerut 1 milion de euro ca sa ajute o firma sa castige la Curtea de Arbitraj un proces in urma caruia societatea primea 4 milioane. Vlasov era dispus, sustin anchetatorii, sa primeasca banii in rate, iar la finalul platii sa faca interventia.

"Mihail Vlasov si omul de afaceri s-au intalnit intr-o cafenea. Nu stia insa ca banii erau marcati. Punga in care au fost gasiti cei 200.000 de euro avea si un mesaj: ati nimerit, noi suntem solutia, va multumim", transmite Ovidiu Oanta.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional la care Mihail Vlasov ar fi spus că intervine pentru soluţionarea acestui dosar este condusa de vicepreşedintele BNR Bogdan Olteanu si de fiica sa Vanda Vlasov. Institutia solutioneaza litigiile de comert exterior.

In prezent, Vlasov este si proprietarul a doua case de moda din Capitala, de care se ocupa imrepuna cu fetele lui si conduce Camera de Comert care este o asociatie neguvernamentala ce reprezinta interesele firmelor din Romania.

Mihai Vlasov spune despre el ca se fereste de promisiuni, insa atunci cand le face, le respecta. De asemenea, sustine ca numele este averea lui:

"Nume pe care mi l-am construit o viata de om, cu truda de sapator in piatra si multa migala. Nu functiile au fost slabiciunile mele. Am avut alte obiceiuri !"

Poate ca atunci cand a scris aceste randuri pe site-ul Camerei de comert, Vlasov a avut in vedere si o pasiune de-a lui: jocurile de noroc. Despre cat si cum juca el in cazinouri, apar informatii intr-un dosar in care mai multi camatari din capitala sunt acuzati ca imprumutau sume mari de bani unor oameni de afaceri.

"Procuror: Care ar fi sumele?
Stefan Ragalie: Uite, lui Misu Vlasov, ii da, i-a dat si 800.000 si 1.000.000 de euro sa joace.

P.: 800.000 sau 1.000.000?
S.R.: Se ajunge la sumele astea! La sumele astea se ia comision la pierdere. ...

P.: Asta, lui Vlasov, zici ca i-a dat 800.000 de euro, 1.000.000 de euro?
S.R.: E cel mai mare jucator, care joaca cele mai mari sume.
(....)

P.: Cat?
S.R.: Se auzea, a jucat un milion, a pierdut 2, a pierdut 300.000.
P.: Deci in decembrie i-a dat Bulgaru' bani sa joace.
S.R.: Da, ia dat "Bulgaru'".
P.: Tii minte? A castigat sau nu Vlasov?
S.R.: A castigat dar, per total, paguba. "

Potrivit gandul.info, in 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie. 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au trimis o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.
 

UPDATE 16:45 Mihail Vlasov a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Imediat cum a aflat ca va fi dus in arest, a cerut apropiatilor sai o pereche de pijamale, relateaza corespondentul Stirilor ProTV, Ovidiu Oanta.

Avocatul este acuzat de trafic de influenta, dupa ce procurorii anticoruptie l-au prins in timp ce primea 200.000 de euro - prima transa dintr-un milion. Pentru acesti bani, Mihail Vlasov ar fi urmat sa "aranjeze" un proces in care este implicat denuntatorul.

Procurorii l-au chestionat si pe soferul lui, pe care il banuiau ca a fost complice. Dupa ore intregi de audieri insa, acesta a fost lasat sa plece acasa.

Mihail Vlasov s-a intalnit marti seara la un restaurant din centrul Capitalei cu un om de afaceri, care i-a dat banii. De fata a fost si soferul lui Mihail Vlasov.

Procesul in care ar fi urmat sa intervina Vlasov se judeca la Curtea de Arbitraj, unde fiica sa, Vanda Vlasov este vicepresedinte. Marti seara, aceasta a venit la DNA in timp ce tatal ei era la audieri, ca sa-i aduca medicamente.

Vanda Vlasov: "Va rog frumos, nu stiu nimic, nu cunosc nimic despre ce se intampla. Am adus un medicament, n-am vorbit cu nimeni."

Procurorii anticoruptie au decis pana la urma sa il retina pe Mihail Vlasov pentru 24 de ore.

Ion Cazacu, avocatul lui Mihail Vlasov: "Deci nu am de comentat nimic. S-a luat o masura a retinerii, punct."

Mihail Vlaslov a mai fost in atentia justitiei si la sfarsitul anului 2013, intr-un dosar de camatarie. Potrivit unor surse judiciare, presedintele Camerei de Comert si Industie a Romaniei ar fi devenit clientul unor clanuri de camatari, de la care ar fi imprumutat sume uriase de bani pentru jocuri de noroc.

Cine este Mihail Vlasov

Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, este avocat de profesie si a fost deputat PNL. Este socrul fostului ministru pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David si tatal creatoarei de moda Ingrid Vlasov.

In 2012, Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, relateaza Mediafax. Un numar de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

"Presedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, in anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existand indicii serioase in sensul ca acesti bani nu au fost cheltuiti doar in interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, in Adunarea din 23 aprilie 2012, a Executiei Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat ca, in Anexa nr.2 (Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terti), litera l (fond la dispozitia Presedintelui), in coloana intitulata "prevederi 2011" a fost mentionata suma de 12.400.000 lei, in loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobasera membrii Camerei Nationale, in Adunarea din data de 19 mai 2011", se arata in sesizare. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Afaceri de familie la spitalul Bagdasar Arseni. Cum a ajuns un pat sa coste 47.000 de lei. Reactia managerului
Afaceri de familie la spitalul Bagdasar Arseni. Cum a ajuns un pat sa coste 47.000 de lei. Reactia managerului

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natura penala constatate la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni Bucuresti.

Localitatea din Romania unde 45 de primari sunt cercetati pentru abuz in serviciu
Localitatea din Romania unde 45 de primari sunt cercetati pentru abuz in serviciu

Mai mult de jumatate dintre primarii unor localitati din Arges sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.