Presedinta Tribunalului Olt, arestata preventiv dupa ce ar fi luat mita 200.000 de euro de la Bercea Mondial

24-03-2015 18:08


Presedinta Tribunalului Olt, Camen Marinescu, a fost arestata preventiv pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii.

Procurorii DNA sustin ca judecatoarea ar fi primit 200 de mii de euro, iar surse apropiate anchetei declara ca banii au fost dati, in 2011, de rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru ca interlopul sa fie judecat in libertate in cazul tentativei de omor asupra nepotului sau. Din acesti bani, judecatoarea si sotul ei si-ar fi cumparat mai multe terenuri si o casa.

Surse apropiate anchetei spun ca judecatoarea a fost ridicata de procurori dupa un denunt facut de un membru al familei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Procurorii DNA sustin ca ea ar fi primit mita 200.000 de euro

Suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecator, a pretins si a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru - avocat in cadrul Baroului Olt, de la o persoana denuntatoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat <...> in stare de libertate si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece cauza.

Faptele au avut loc in anul 2011, pe vremea cand dosarul legat de tentativa de omor a interlopului asupra nepotului sau se afla inca pe rolul Tribunalului Olt, inainte ca Sandu Anghel sa fie condamnat definitiv.

Mita ar fi fost data prin intermediul unei rude si primita de judecatoare de la un avocat din cadrul Baroului Olt, Dumitru Cismaru. Suma de bani a fost luata in doua transe, una de 150.000 de euro si a doua de 50.000 de euro.

La scurt timp, pentru a ascunde mita, judecatoarea si sotul ei au cumparat un teren si o casa la Baile Olanesti, in judetul Valcea, un teren intravilan in Slatina si un alt teren la Corbu, in judetul Constanta. Doua dintre aceste achizitii nu sunt trecute in declaratiile de avere ale magistratului.

Sotul judecatoarei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. La fel si cel care i-a dat femeii banii veniti de la clanul lui Bercea, avocatul Dumitru Cismaru. In prezent, Bercea Mondial se afla in inchisoare unde are de ispasit o condamnare de 8 ani si 9 luni, pentru ca si-a injunghiat nepotul. Numele lui apare si in dosarul de trafic de influenta, in care este cercetat si Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu.

VIDEO PROTVPLUS.RO