Premierul a răspuns după 3 săptămâni la scrisoarea comisarului Corina Creţu privind întârzierile în proiecte cu fonduri UE

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2018 18:04
Categorie: Actualitate

Viorica Dăncilă se întâlneşte săptămâna viitoare cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, după ce aceasta a acuzat autorităţile pentru întârzierile din infrastructură.

În contextul în care ţara noastră riscă să piardă mulţi bani europeni, Guvernul ia atitudine abia după ce scrisoarea în care România este criticată a ajuns în spaţiul public.

În ciuda faptului că scrisoarea trimisă de Corina Creţu a ajuns la ministerul Transportului pe 25 aprilie, premierul României a avut abia pe 16 mai prima reacţie. Oricum Viorica Dăncilă este de părere că nu are nici o vină în aceste întârzieri şi da vina pe situaţia de anul trecut.

"Acea scrisoare este o evaluare a activităţii pe domeniul transporturilor pentru anul trecut, o să am o întâlnire cu doamna Corina Creţu, pe data de 21, la Bacău", a spus premierul.

Comisarul European pentru politica regională critica modul în care sunt planificate şi puse în practică proiectele mari de infrastructură din ţara noastră. Exemplul negativ este autostrada Lugoj - Deva, unde licitaţia a pornit fără acordul de mediu - iar construcţia a fost parţial blocată. Liderul PSD Liviu Dragnea a sărit în ajutorul premierului.

"În ceea ce priveşte autostrăzile, OUG privind parteneriatul public-privat va fi în final publicată, ea a fost adoptată, dar şi până la publicare mai sunt unii pe traseu care pun piedici, îi deranjează, va ieşi şi ordonanţa despre achiziţiile publice”, a spus Dragnea. „Supărarea mea era în general generată de faptul că nu simţeam o voinţă serioasă din partea anumitor oficiali de a depăşi, ocoli aceste piedici care sunt inventate şi puse mereu în calea acestor investiţii "

Comisia Europeană îşi declară disponibilitatea de a pune la dispoziţie experţi pentru că România să atragă mai multe fonduri. Anul acesta, potrivit datelor de la Finanţe, ţara noastră a absorbit aproape 300 de milioane de euro din 30 de miliarde, fonduri europene, adică 1%.

 

Comisarul european Corina Crețu, scrisoare către Guvern: ”Sunt extrem de îngrijorată”
Comisarul european Corina Crețu, scrisoare către Guvern: ”Sunt extrem de îngrijorată”
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare