Povestea Iuliei, din 3 perspective diferite: mama, duhovnicul si psihologul. "Ea avea o fata publica si una ascunsa"

×
Codul embed a fost copiat

La prima vedere, povestea Iuliei pare una cu final fericit, pentru ca a ajuns teafara acasa. Dar numai ea stie ce se ascunde in sufletul ei.

Ce ganduri au macinat-o atat de tare incat, la numai 15 ani, sa isi doreasca sa plece de acasa.

In urma cu cateva zile, cand disparuse, mama ei spunea ca traieste doar pentru scoala.

"Era bucuroasa ca sambata are olimpiada de fizica, a zis ca saptamana cealalta, pe 22 februarie are si olimpiada de chimie si ca abia asteapta sa inceapa semestrul 2 in forta. Daca trece si de olimpiada de chimie spune ca are timp sa se ocupe si de olimpiada de engleza. Nu avea prieteni. 90 la suta din timp il petrecea invatand", spunea Daniela Ionescu, vineri.

Acum vecinii fetei spun insa ca tocmai asta pare sa fi fost greseala parintilor.

Citește și
Visarion Alexa
Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu: "Parintii fetei stiau de intentia ei de a merge la o manastire"
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

"Un copil ce este, poate, exagerat de cuminte. De vina poate fi si strictetea parintilor"

Asa gandesc si psihologii. In timp ce mama vorbeste cu mandrie despre realizarile fiicei sale, specialistii sustin ca fara sa vrea, parintii au pus poate prea multa presiune pe fetita.

Altfel, Iulia e un copil dornic sa demonstreze ca poate, un copil care a intrat cu media 10 la unul dintre cele mai bune licee din tara.

"Este supracontrolata, parintii nu au stiut sa faca tranzitia de la faza de copilarie la faza de adolescent, adica un adult in miniatura. Nu au transformat o relatie parentala, intr-o prietenie cu propriul tau copil. Copilul a evadat din aceasta cusca aurita si poate ca a vrut sa sparga un mit. Uneori nu mai vrei, esti in pragul saturatiei, mai ales cand stai cu frica ca nu o sa ocupi locul intai", spune Prof. Dr. Florin Tudose, medic psihiatru.

Si pentru ca nu avea prietene ca sa poata vorbi cu ele, sa se destainuie, Iulia s-a indreptat spre biserica, un loc ce pare sa fi umplut golul din sufletul ei. Iata ce povesteste duhovnicul fetei, preotul Visarion Alexe.

"Fiecare om este stapan pe viata si pe faptele lui. Iar pe faptele copiilor sunt stapani parintii. De aceea va spun ca parintii Iuliei s-au spovedit la mine si in ultimii trei ani lucrul acesta s-a intamplat duminica de duminica. Pentru toti parintii: cunoasteti-va copiii ... Ajungeti la inima lor"

Catre el s-a indreptat fata inca de acum 3 ani, cand parintii ei s-au despartit. Divortul i-a produs se pare o trauma mare si a determinat-o sa-si doreasca sa se calugareasca.

"La fel ca tot omul, avea o fata publica si o fata ascunsa. O fata ascunsa la care am avut acces doar ea. Mi-as fi dorit sa aiba acces si parintii, si bunica", spune preotul.

Perioada care urmeaza este acum cea mai importanta atat in familie cit si la scoala. Relatia cu colegii de clasa e vitala. Psihologii spun ca e absolut necesar ca Iulia si parintii ei sa ia legatura si cu un psihoterapeut. Intre timp, directia de protectie a copilului a declansat o ancheta.

Singuratatea in care a trait Iulia poate sa-i faca rau. Fata are nevoie de prieteni, dar si de o familie care de dragul ei , trebuie sa fie din nou unita, spun psihologii.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Cum explica preotul noaptea petrecuta de Iulia la manastire.
Cum explica preotul noaptea petrecuta de Iulia la manastire. "Ii era frica sa se duca acasa, are un inceput de depresie"

Cazul Iuliei, eleva in varsta de 15 ani din Bucuresti care a disparut saptamana trecuta, este pe masa anchetatorilor. Desi a ajuns acasa, la parinti, autoritatile vor sa afle in amanunt ce s-a intamplat cu ea.

Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu:
Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu: "Parintii fetei stiau de intentia ei de a merge la o manastire"

Iulia Ionescu, eleva eminenta cautata in toata Romania, este teafara, alaturi de parinti. "Ne dorim doar un pic de liniste", spune tatal, extrem de fericit ca a regasit-o.

Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV:
Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV: "Iulia sufera, trebuie sa o gasim"

Toata Politia Romana este in alerta. O adolescenta de 15 ani, Iulia Ionescu, eleva eminenta la colegiul ''Sfantul Sava'' din Bucuresti, a disparut. Fata, care a intrat cu media 10 la liceu, este de negasit de miercuri.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.