Postasii au intrat in greva, dar nu pot spune precis unde, fiindca nu e gata "centralizarea". Cati angajati are Posta Romana

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
Posta Romana, cutie postala
posta, oficiu, scrisori

Greva generala - sau nu - a angajatilor Postei Romane, una dintre cele mai reclamate institutii.

Sindicalistii din Posta Romana au incetat activitatea in mai multe puncte de lucru din Bucuresti si din tara dupa ce negocierile cu reprezentantii companiei au esuat miercuri seara, a declarat joi, pentru AGERPRES, Ionel Otelea, secretar general al Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR). Nu se stie insa precis care oficii sunt afectate – deoarece sindicalistii nu au terminat „centralizarea”.

Sindicalistii din Posta Romana au pichetat miercuri dimineata, incepand cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemultumiti de propunerile venite din partea conducerii companiei, care conditioneaza majorarile salariale de concedieri. Ulterior in cursul zilei de miercuri acestia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu. Acesta a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, ca negocierile avute miercuri cu sindicalistii s-au desfasurat "intr-o nota realista" in raport cu capacitatea companiei de a sustine cresteri salariale, iar acestora le-au fost prezentate "mai multe variante si ipoteze economice".

In data de 27 septembrie, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania a organizat o actiune de protest solicitand majorarea salariului cu 200 de lei. Acestia au amenintat cu incetarea lucrului la inceputul lunii noiembrie in cazul in care cererea lor nu va fi solutionata. Posta Romana este cel mai mare angajator din Romania, cu putin peste 25.000 de angajati.

Recent, insa, un reportaj difuzat la StirileProTV a aratat cat de defectuos functioneaza Posta Romana. Nu se accepta nici acum plata cu cardul, avizele de instiintare nu ajung la destinatie, recomandatele vin chiar si cu citeva saptamani de intarziere, coletele se pierd pe drum iar pentru plata facturilor se percepe comision. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului Comunicatiilor a sesizat DNA dupa ce a descoperit numeroase nereguli la Posta Romana in urma unui control.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO