Polițiștii britanici pot ridica oameni de pe băncile din parc pentru încălcarea regulilor coronavirusului

Ultima actualizare: 07-01-2021 12:27
Polițiștii britanici pot ridica oameni de pe băncile din parc pentru încălcarea regulilor coronavirusului
Shutterstock

Polițiștii au dreptul să ridice oamenii care stau pe bănci în parc, în virtutea regulilor de combatere a infecției cu coronavirus. În Marea Britanie însă, unde ar vrea și posibilitatea legală să intre în locuințe fără mandat.

 

În ultimele două săptămâni, polițiștii au aplicat peste 800 de amenzi persoanelor care nu s-au conformat restricțiilor coronavirusului, a declarat secretarul de stat din guvernul Marii Britanii, Priti Patel. Setul de reguli anunțat de premierul Boris Johnson este destul de clar, iar restricțiile sunt din ce în ce mai puternice.

Astfel, britanicii pot părăsi locuințele doar pentru motive bine întemeiate, cum ar fi cumpărarea de alimente, o situație medicală urgentă, mersul la doctor ori efectuarea de exerciții fizice. Regula mișcării în aer liber se aplică și în parcuri, însă cu o condiție: oamenii nu au voie să se așeze pe bănci, iar în caz contrar pot fi amendați.

Polițiștii au fost instruiți să dea amenzi imediat, „oricui săvârșește încălcări evidente, voite și grave” a spus Priti Patel, citată de cotidianul „The Sun”.

La prima abatere, amenda este de 200 de lire, iar suma crește apoi progresiv până la 6.400 de lire.

În cazul organizatorilor unei întruniri de peste 30 de persoane, amenda urcă până la 10.000 de lire.

Polițiștii cer însă puteri sporite, care să includă și pătrunderea în locuințele unde nu li se permite accesul.

„Este un instrument util dreptul de a intra în locuințe al polițiștilor, în cazul unei mici părți a populației care le refuză accesul. Am discutat cu ministrul de interne iar asta ar ajuta ofițerii de poliție să aplice mai ușor noile reglementări”, a declarat un șef al Poliției din West Midlands, David Jamieson.

Înainte de Crăciun, Jamieson avertizase că polițiștii vor da afară din locuințe oamenii veniți în vizită în zilele de sărbătoare, iar acest lucru se va întâmpla și în cazul sărbătorilor altor religii, arată sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO