Polițist rutier din Brașov, prins luând mită de la un șofer. Ce i-a promis după un accident

Ultima actualizare: 14-10-2019 17:31

Un poliţist de la Biroul Rutier Braşov a fost reţinut duminică noapte pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Agentul este acuzat că a i-a cerut 1.000 de lei unui bărbat care fusese implicat într-un accident de circulaţie şi în schimb i-ar fi promis că-l va ajuta să îşi recupereze mai repede permisul de conducere. Şoferul a sunat însă la "telverde anticorupţie", iar procurorii au organizat un flagrant. În vârstă de 38 de ani, poliţistul este deocamdată suspendat din funcţie.

În accidentul de circulaţie de la care a pornit totul au fost implicate două maşini şi o persoană a fost rănită. Poliţistul care i-a condus pe şoferi la spital pentru probele de sânge a devenit foarte prietenos cu unul dintre conducătorii auto şi chiar s-a arătat dispus să îl ajute. I-a promis că în schimbul unei sume de bani cuprinsă între 200 de lei şi 1.000 de euro, va aranja la medicina legală ca alcoolemia să iasă 0 şi va urgenţă restituirea permisului auto către şofer.

Şoferul s-a arătat revoltat de propunerea agentului de poliţie mai ales că rezultatul etilotestului, în cazul lui, fusese ZERO. Aşa că a sunat la linia telefonică gratuită anticorupţie şi a povestit totul. Un procuror al parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a preluat cazul şi, după 4 ore şi jumătate de la apelul telefonic, poliţistul a fost prins în flagrant.

Alina Popescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: „Acţiunea de flagrant s-a organizat la locul de întâlnire între poliţist şi denunţător, loc de întâlnire stabilit de poliţist, la iniţiativa lui, la ora 22:30 Am găsit suma de bani care a constituit obiectul flagrantului, suma de 1.000 de lei.”

Poliţistul a fost reţinut şi urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Are 38 de ani, şi de 13 ani lucrează în Poliţia Braşov. Acum a fost suspendat din funcţie.

În această lună, alţi doi poliţişti de la serviciul rutier au sesizat ei înşişi organele judiciare după ce doi cetăţeni au încercat să îi mituiască.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO