Ploile abundente din ultimele doua zile au facut ravagii in tara. Pagubele lasate in urma lor

Ultima actualizare: 06-08-2016 00:16
Ploile abundente din ultimele doua zile au facut r...
Ploi abundente in ultimele doua zile, in tara...

Ploile abundente din ultimele doua zile au facut ravagii in mai multe zone din judetul Cluj. Paraiele din localitatile Morlaca, Ciucea si Poieni s-au umflat, au iesit din matca si au inundat peste 100 de gospodarii.

In unele locuinte apa masura chiar si un metru. Mai multe animale surprinse de viituri au murit inecate. 30 de pompieri veniti cu sase autospeciale si motopompe au trudit mai bine de 24 de ore si au ajutat 35 de localnici sa isi scoata apa din case si curti.

Deocamdata valoarea pagubelor nu a fost stabilita, dar oamenii spun ca se ridica la cateva zeci de mii de lei.

Si in Marginimea Sibiului sunt probleme mari, din cauza ploilor si furtunilor. 

Pe drumul spre Transalpina, in localitatea Tilisca din judetul Sibiu, o stanca e gata sa cada peste gospodarii si peste sosea. Ploile "au spalat" pamantul din jurul stancii care a devenit astfel foarte instabila. Autoritatile au decis sa evacueze cele doua familii care au casele in vale si au limitat viteza masinilor in zona.

Urmeaza ca alpinistii utilitari sa incerce, cu o macara, sa aduca in mod controlat stanca pe sosea. Si in Prahova, din cauza ploilor, un drum judetean s-a surpat pe o portiune de 100 de metri.

Pamantul este foarte instabil din cauza ca in subteran sunt straturi de sare care se topesc din cauza infiltratiilor de apa. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO