Exista primavara dupa iarna din mijlocul lui aprilie. Zonele in care romanii se vor putea bucura de soare de Paste si 1 Mai

×
Codul embed a fost copiat

Desi la munte este iarna in toata regula, iar in sud o toamna neplacuta, sunt sanse destul de mari sa ne bucuram, de vreme buna de Paste.

Cititi in acest articol:

-► Circulatia pe drumurile din zonele inalte ale judetului Harghita, ingreunata din cauza zapezii

-► Prognoza meteo pentru miercuri, 16 aprilie 2014

-► Prognoza pana sambata, 19 aprilie 2014

Citește și
zapada aprilie
Cu doar cateva zile inainte de Paste, in Romania a nins ca de Craciun. Strat de zapada de 10 cm la Predeal
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Prognoza pentru Paste si 1 Mai

In primul rand, fericiti vor fi cei care vor lua lumina din bisericile din Bucuresti sau de la malul marii. N-ar trebui sa ploua si nici frig nu va fi. De temperaturi normale pentru aceasta noapte, vor avea parte si cei care au ales sa-si petreaca sarbatorile pe Valea Prahovei sau in Nordul Moldovei, insa n-ar trebui sa plece la drum fara umbrele.

In prima zi de Paste in Capitala sunt asteptate 19 grade Celsius chiar daca soarele va fi acoperit din cand in cand si de nori.

Scenariul este identic si la mare si in Nordul Moldovei, unde se vor inregistra 16-18 grade. Turistii de pe Valea Prahovei ar putea sa mai aiba parte de scurte reprize de ploaie.

Soarele prinde si mai multa putere in a doua zi de Paste pentru ca ne asteptam la o vreme frumoasa in mare parte a tarii.
In capitala ajungem chiar la 22 de grade, la munte sunt 10 si 18 pe litoral.

 

Si ajungem si la prima estimare pentru vacanta de 1 mai. Se intrevad temperaturi normale pentru acea perioada. Adica 22 de grade in capitala, 17 la mare si 11 la munte.

Deocamdata se preconizeaza ca ploile n-ar trebui sa ne strice sarbatoarea, insa ar trebui totusi sa tinem cont si de faptul suntem la 2 saptamani distanta.

Vremea de miercuri

Si vantul ne va da mari batai de cap: poate ajunge sa bata in rafale de peste 70 de kilometri pe ora.

Atentionarea care intra in vigoare de miercuri, de la ora 18.00, e valabila pana joi, la ora 20.00, si afecteaza Oltenia si sudul Banatului. Va ploua atat de tare incat se vor depasi 30 de litri pe mp iar in unele zone chiar si 50 l/mp.

Bine nu va fi nici in celelalte zone. Chiar daca nu sunt vizate de atentionare, continua sa ploua in majoritatea regiunilor.
In zona de munte ninge, iar in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali stratul de zapada nou depus va fi spulberat de vantul ce va bate cu 70 km/h.

Vant puternic, de 60 km/h, este asteptat insa si in Muntenia.

Parte nu avem nici de temperaturi ridicate. Din contra, se inregistreaza maxime cu 10 grade mai mici fata de cat ar fi fost normal pentru aceasta perioada.

Vremea ar trebui sa se amelioreze de joi. In sensul ca va ploua, dar cel putin vom avea temperaturi incadrate in normal.

Circulatia pe drumurile din zonele inalte ale judetului Harghita, ingreunata din cauza zapezii

Miercuri, 16 aprilie, in jurul orei 11.00, circulatia rutiera pe drumurile din zonele inalte ale judetului Harghita se desfasura ingreunat din cauza zapezii, iar drumarii interveneau cu material antiderapant si cu utilaje de deszapezire. De altfel, un autobuz care transporta navetisti in Harghita Bai nu a putut urca in statiune.

In jurul orei 11, in zonele inalte din judetul Harghita ningea viscolit, stratul de zapada proaspat depus ajungand pana la zece centimetri la altitudini de peste 1.300 de metri. In aceste conditii, traficul rutier pe drumurile din zonele inalte ale judetului se desfasura cu dificultate. Seful de cabinet al prefectului judetului Harghita, Adrian Panescu, a declarat ca ninge in zonele inalte traversate de DN 12 A, intre localitatile Lunca de Sus si Lunca de Jos, pe DN 12 C, in zona Lacu Rosu, pe DN 13 A in trecatoarea Harghita si pe DN 13 B, in Pasul Bucin.

Potrivit sursei citate, drumarii au imprastiat peste 12 tone de material antiderapant si actioneaza cu trei utilaje de deszapezire in zonele afectate.

Un autobuz care transporta navetisti in Harghita Bai nu a putut urca in statiune, pe DJ 138 A, care leaga DN 13 A de statiune, din cauza unui strat de zapada de aproximativ opt centimetri depus pe carosabil. "Nu a putut sa urce (autobuzul - n.r.), noi am venit pe jos vreo sase-sapte kilometri. Ninge si viscoleste, dar nu avem ce face, trebuie sa ajungem la munca", a declarat unul dintre muncitorii care fac naveta de la Miercurea Ciuc la Harghita Bai.

De asemenea, mai multi soferi care nu aveau masinile echipate corespunzator nu si-au putut continua drumul din cauza zapezii. "Eu am reusit sa urc pentru ca am cauciucuri de iarna, daca aveam anvelope de vara nu reuseam sa fac niciun kilometru. Am vazut, pe drum, mai multe masini care s-au oprit, nu au biruit zapada si aluneca foarte tare. Pana acum nu am vazut niciun utilaj de deszapezire, dar cred ca nici nu mai au contracte (de deszapezire - n.r.)", a spus un sofer.

PROGNOZA METEO PENTRU MIERCURI, 16 aprilie 2014

Ziua de miercuri ne aduce vreme rece, indeosebi in regiunile extracarpatice. Va ploua pe zone vaste in cea mai mare parte a tarii.

Doar in nord-vest si in sud-estul extrem vom avea vreme mai buna; pe aici ploile vor aparea cu totul izolat. In zona montana vor predomina ninsorile. Mai ales in Oltenia si la munte se pot strange cantitati mai insemnate de apa, de peste 15 l/mp.

Vantul va prezenta intensificari in regiunile sudice, in cele vestice si la munte. Maximele termice se vor situa intre 6 grade in Oltenia, Muntenia, Moldova si estul Transilvaniei si 17 grade in Dobrogea.

PROGNOZA PE REGIUNI

In Dobrogea si in Baragan, insa, va fi bine din punct de vedere termic pentru ca aici se raceste mai putin. Va ploua, dar in zona litoralului pot fi si cateva momente insorite. Vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei va ploua, insa cantitatile de apa nu vor fi prea insemnate. Ceva mai mult va ploua in jumatatea nordica a Moldovei unde maximele se vor situa in jurul valorii de 10 grade. La munte, vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, innorarile vor fi consistente, dar ploile vor fi rare si vor aduce cantitati mici de apa. Vestul va avea o zi mohorata, fara momente insorite, cu ploi slabe din cand in cand si temperaturi modeste. Vantul va creste in intensitate. Centrul Romaniei va avea vreme instabila, ploi multe in majoritatea regiunilor si vant nervos din cand in cand. La munte, vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare.

In sud-vestul tarii, vremea va fi rece, va ploua si cantitatile de apa vor fi destul de mari. Vantul va prezenta intensificari de scurta durata. Temperaturile scad semnificativ in sudul tarii, unde nu vor fi mai mult de 10...11 grade si va ploua.

PROGNOZA IN BUCURESTI

In Bucuresti, vremea va fi rece, vantul va sufla moderat si va prezenta unele intensificari dupa pranz si la noapte. Vor fi cel mult 9...10 grade, va ploua in reprize, iar joi dimineata vom avea 5...6 grade.

PROGNOZA LA MUNTE

La munte, vremea va fi rece pentru acest moment al anului, vantul activ iar precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare si pot sa depaseasca 20L/mp. Cele mai vizate masive sunt cele din Carpatii Meridionali si din Muntii Banatului unde se va depune strat nou de zapada.

PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi va ploua ceva mai mult in sud-vest si va ploua slab in Muntenia si in Moldova.

Vineri va ploua in jumatatea sudica, iar seara, local, pot fi cateva averse si in rest, iar sambata va ploua slab in majoritatea regiunilor.

Temperaturile cresc in primele doua zile, dar sambata se racoreste.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea se incalzeste treptat de duminica, insa frigul si ploile revin marti. Prognoza meteo pana miercuri
Vremea se incalzeste treptat de duminica, insa frigul si ploile revin marti. Prognoza meteo pana miercuri

Incheiem saptamana cu vreme mai buna si temperaturi in crestere usoara. Luni, incalzirea vremii continua: maximele ajung la 22 de grade, insa de marti se raceste simtitor si ploile cuprind cea mai mare parte a tarii.

Cu doar cateva zile inainte de Paste, in Romania a nins ca de Craciun. Strat de zapada de 10 cm la Predeal
Cu doar cateva zile inainte de Paste, in Romania a nins ca de Craciun. Strat de zapada de 10 cm la Predeal

Ninsoarea s-a starnit, din nou, vineri noapte, la munte. Ca si cand ne-am pregat de Craciun - si nu de Paste - drumarii au iesit la treaba exact ca-ntr-o luna obisnuita de iarna!

Vremea rece se mentine pana duminica. Cea mai scazuta temperatura: minus 1 grad in judetul Alba
Vremea rece se mentine pana duminica. Cea mai scazuta temperatura: minus 1 grad in judetul Alba

Aerul rece care a patruns prin nord-vest a ajuns pana in zona noastra si acopera cam toata jumatatea estica. Aerul cald a fost izolat in sud-vest iar, in zilele urmatoare va mai avea doar mici pulsatii.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.