Ploaia nu i-a speriat pe turiștii de pe litoral. Plajele au fost pline sâmbătă

Ultima actualizare: 05-09-2020 20:26

Ploile au răcorit vremea pe litoral, dar nu i-au speriat pe cei care iubesc marea. Plajele au fost pline sâmbătă de oameni fericiți că primul weekend de toamnă este totuși călduros.

Vântul a agitat însă valurile, iar salvamarii au ridicat nivelul de alertă. La Mangalia, o fată de 17 ani și un tânăr de 31 de ani au fost salvați în ultima clipă, după ce s-au aventurat în larg.

După aproape 12 ore de ploaie, la malul mării a strălucit din nou soarele. Vântul sufla cu putere, aşa că salvamarii din sudul litoralului au ridicat steagul roşu. Temperaturile n-au urcat mai mult de 25-26 de grade, dar turiştii au venit în număr mare, mai ales că preţurile au scăzut.

Turistă: ”Supe rok mi se pare un pic de vânt dar ok. Copiii au încercat și apa".

Turistă: ”Ieri a fost cam ploaie, iar astăzi cald, ca să zic speram să fie mai bine mâine”.

Larisa şi Lucian au venit din Prahova, deşi prognoza meteo nu era deloc promiţătoare. Au avut însă noroc de un soare blând, de toamnă.

Larisa, turistă: "Mă aşteptam sincer la vremea care a fost de dimineaţă să fie mult mai urât dar e binişor".

Lucian, turist: "A fost ceva pe neaşteptate, am venit doar ca să ne petrecem o noapte şi să simţim puţin din mare. Este bine momentan dacă era timpul puţin mai călduros era mai ok".

Salvamarii au fost toată ziua în alertă. Marea e oricum mai agitată în septembrie, iar sâmbătă a fost şi cod galben de vânt.

Nicolae Zdrerea, şef sector salvamar Mamaia: "Curenţii foarte puternici. Marea începe să fie din ce în ce mai agitată spre sfârşitul lunii şi se va răci, iar lumea va sta pe plajă vom avea şi soare iar încălzit cu apă rece la fel sunt şi acestea un pericol”.

Cei care au ales un sejur în această perioadă se bucură şi de reduceri substanţiale. O noapte de cazare costă şi cu 65% mai puţin, iar pentru un şezlong turiştii plătesc între 10 şi 15 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!