Plimbări cu papamobilul și vizită la Catedrala Mântuirii. Programul Papei în țară

Ultima actualizare: 17-01-2019 19:57

Au început pregătirile pentru vizita Suveranului Pontif. Papa Francisc va ajunge pe pământ românesc pe 31 mai, cu o suită de aproape 150 de cardinali, oficiali ai Sfântului Scaun, dar şi jurnalişti.

În Bucureşti, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu Preafericitul Părinte Daniel. Patriarhia a confirmat că Papa va vizita Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc va merge la Catedrala Mântuirii Neamului în 31 mai, prima zi a vizitei în România, şi va adresa un mesaj credincioşilor. Publicul va avea acces la ceremonii, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Papa Francisc va fi primit de Patriarhul Daniel în Palatul Patriahal, chiar în sala în care a fost primit şi Papa Ioan Paul al II-lea, în 1999, iar după această întâlnire va merge la Catedrala Mântuirii Neamului.

După întâlnirile de la Bucureşti cu Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel şi alţi oficiali de stat şi ecumenici de rang înalt, Sfântul Părinte merge în capitala Moldovei.

Părintele Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iași: ”Credem că mulţi din Polonia, Ucraina şi Republica Moldova vor veni la Iaşi. Nu va rămâne în acea seară peste noapte la Iaşi.

La Iaşi, în urma anunţului oficial făcut de Vatican, au curs rezervările la hoteluri. Cele mai multe sunt făcute de români, însă şi-au anunţat prezența şi turişti din Germania sau Franţa.

Director Hotel: "Avem un grad de ocupare de peste 90% încă din acest moment, turişti străini, turişti români, suntem gata să-i aşteptăm."

Credincioşii catolici din Săbăoani, judeţul Neamţ, îşi fac deja planurile de călătorie. Tinerii discută despre asta inclusiv pe Facebook.

Andrei Gherghel, preot Săbăoani: "Sunt entuziasmaţi şi bucuroşi să îl întâmpine pe Papa Francisc în România. Dacă în 1999 Papa Ioan a scris istorie, în acest an istoria va fi continuată de Papa Francisc."

Şi la Blaj, în mica Romă, cum îi spun credincioşii greco-catolici, locurile de cazare au fost în mare parte ocupate.

Manager hotel: "Nu avem nimic disponibil, hotelul nostru a fost complet rezervat încă din momentul anunţării oficiale a venirii Sfântului Părinte. Sună telefoanele zilnic."

Suveranul Pontif este aşteptat aici pe 2 iunie, când va oficia o slujbă pe Câmpia Libertăţii.

Cristian Barta, vicar general Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş: "Un loc atât de important pentru naţiunea română cum este Câmpia Libertăţii îl aşteaptă. E un loc generos, dar care cu siguranţă se va dovedi neîncăpător pentru numărul foarte mare de pelerini."

Înainte de asta, pe 1 iunie va ţine o slujbă în aer liber şi la Șumuleu Ciuc, locul unde se desfăşoară, în fiecare an, de Rusalii, cel mai mare pelerinaj din Europa Centrală şi de Est. Peste 300.000 de oameni sunt aşteptaţi şi acolo.

La Iași, în catedrală, va fi primit Suveranul Pontif, iar vizita se va desfăşura pe parcursul a cel mult două ore, timp în care prelaţii vor oficia şi o ceremonie religioasă.

Sanctitatea Sa va saluta şi va binecuvânta mulţimea. În Dieceza de Iaşi se regăseşte cea mai mare comunitate de credincioşi romano-catolici vorbitori de limba român[, aproape 200.000.

Pentru că programul Sfântului Părinte este foarte strâns, acesta se va deplasa cu avionul şi elicopterul între localităţi.

Potrivit informaţiilor oficiale, în Bucureşti va circula cu papamobilul.

Aceasta este a doua vizită a unui Suveran Pontif în România, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea în 1999.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO