Pakistanez expulzat după ce s-a căsătorit cu o româncă pentru viză. Diferența de vârstă

Ultima actualizare: 17-01-2019 18:07
casatorie, ilegalitati, romance, imigranti, germania

Un pakistanez refugiat în România, în județul Timiș, va fi expulzat după ce autoritățile au descoperit că acesta a încercat să obțină drept de ședere în țară printr-o căsătorie de conveniență.

Pakistanezul de 42 de ani s-a căsătorit cu o femeie din Timiș, în vârstă de 61 de ani, în luna septembrie, iar după o lună cei doi s-au prezentat la Serviciul de Imigrări, unde bărbatul a cerut drept de ședere în România, în calitate de membru de familie al unui cetățean român, relatează tion.ro.

Polițiștii de imigrări au făcut verificări temeinice în cazul celor doi ”îndrăgostiți”, pentru că diferența mare de vârstă dintre ei le-a atras atenția.

Astfel, au mers de mai multe ori la domiciliul lor și au avut discuții cu persoane din anturajul lor și au constatat că cei doi soți erau de fapt niște străini.

”Toate aceste aspecte, au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de conveniență, cu scopul de a eluda condițiile de ședere pe teritoriul României și de a obține un document care să-i permită călătoria în alte state europene. Urmare a celor constatate, conform legislației în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de ședere a cetățeanului pakistanez în România, iar pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile”, se precizează într-un comunicat polițiștii de la imigrări.

Pakistanezul a contestat decizia în instanță, care, pe 15 ianuarie, a decis ca bărbatul să părăsească teritoriul României.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO