Plajele de pe litoral, arhipline și la finalul sezonului estival. Cât mai costă o porție de hamsii
Deși sezonul estival se apropie calendaristic de final, marea are încă multe promisiuni de făcut. Sâmbătă, plajele au fost pline ochi la fel și parcurile acvatice sau terasele.
Cei care n-au venit în vacanță în vârf de sezon au de ce să se bucure pentru răbdarea lor. S-au relaxat în apa mării foarte caldă pentru această perioadă. Și au și alte motive de satisfacție prețurile sunt în scădere.
În centrul stațiunii Eforie Nord, turiștii au stat în nisipul fin pe o plajă devenită neîncăpătoare.
Aglomerație a fost și în apă unde cei mai mulți au încercat să se răcorească după o repriză de bronz.
Pe aproape întreg litoralul, prețurile au început să scadă, deși mai este încă o săptămână până la sfârșitul verii calendaristice.
„Suntem din Italia noi și am venit anul acesta să ne facem vacanța aici în România. Sincer, mai scump ca în Italia. La anul nu cred că o să mai vin în România, pentru că am cheltuit foarte foarte mult”, a spus o turistă.
Pe plajă, mulți și-au omorât timpul la o partidă de cărți sau trăgând un pui zdravăn de somn.
La orele prânzului terasele au fost și ele pline. Iar cel mai căutat preparat a fost...
Mihai Udrea, administrator terasă: În mare parte, hamsia cel mai mult, și tot încearcă și gustă din toate.
Reporter: Prețurile?
Mihai Udrea: Sunt aceleași, deocamdată. 8 lei suta de grame la șprot, 10 hamsia, 5 lei cartofii, 5 lei berea la draft.
Distracție a fost și în parcurile acvatice.
Miruna Pîrvan, reprezentant parc acvatic: „Pentru că ne pregătim de sfârșit de sezon prețul de intrare va scădea, vom avea 55 de lei pentru copil și 65 de lei pentru adult. Lumea încă vine la mare, sperăm să vină și în septembrie”.