Petrecere de Crăciun la 1700 de metri altitudine. Turiștii se bucură de o vreme ideală la munte, cu zăpadă
Ninsorile le-au adus mare bucurie celor care îl așteaptă pe Moș Crăciun la munte. Au schiat prin ceață, s-au bătut cu bulgări de zăpadă și au sfârșit ziua la căldură în restaurante.
Pe toți îi așteaptă o noapte lungă de sărbătoare.
La 1700 de metri altitudine, pe Masivul Postăvaru, petrecerea a început încă de la prânz. Muzica bună și băuturile fierbinţi i-au dezmorțit repede pe schiori.
Reporter: Cum e atmosfera?
Turist:”Incendiară, chiar dacă afară este foarte frig, toată lumea se distrează super. Am venit acum o jumătate de oră și o să stăm până se închide".
Turistă: "E superb, mă distrez foarte bine, muzica e super".
Turiştii şi-au început ziua pe pârtii, în ciuda vremii.
Schior: "E bine, e puţină ceață, bate puțin vântul, dar e frumos".
La poalele Masivului Postăvaru, în Poiana Brașov, restaurantele cu specific românesc au fost cele mai căutate.
Turist: "Ne-am luat un pic de ciorbiță ca să încălzim cumva copiii, că am venit de pe un drum destul de aglomerat".
Cristian Burlacu, reprezentntul unui restaurant: "Jumările, carnea la garniţa, sărmăluțele sunt foarte cerute, în deosebit micii și bineînțeles piftia. ”
Ploaia i-a ținut în camere pe turiştii din staţiunile de pe Valea Prahovei. Puţinii care s-au încumetat să urce la cota 1400 au găsit zăpada pe care și-o doreau de Crăciun.
O familie de români stabilită în Dubai retrăiește atmosfera Crăciunului din copilărie.
Turist din Dubai: ”Am simțit Crăciunul cu adevărat. La 30 de grade colindele nu merg, și bineînţeles nici carnea de porc, dar așa este incredibil”.
În acest timp în bucătăriile restaurantelor şi hotelurilor a fost agitaţie. S-au pus la punct ultimele detalii pentru cina de Ajun.
Răzvan Pătran, reprezenatant hotel: ”În meniu vom regăsi pomana porcului, platouri tradiţional românești, vom regăsi sarmalele”.
Pentru zilele următoare, gazdele au pregătit petreceri în aer liber cu grătare și proțap.