Peste 400 de oameni sunt asteptati la palatul regelui romilor, Dorin Cioaba, pentru a sarbatori Craciunul. "Avem jamboane"
Se pregatesc de Sarbatori si cei de la palatul regelui romilor din Sibiu. Mai sunt trei saptamani, dar abia e timp pentru toate bunatatile pe care Dorin Cioaba le supravegheaza, personal.
Sunt asteptati peste 400 de meseni, iar cantitatea de carne transformata in bucate, de Craciun, depaseste o tona si jumatate.
Cam asa se masoara jamboanele ce vor ajunge la fum. Cu metrul. Nu mai putin de o tona jumate de carne de porc va fi pregatita anul acesta pentru ospatul de sarbatori. O sa fie de toate: jambon afumat, rulade, si alte delicatese.
Dorin Cioaba: "Avem jamboanele, care in acest an vor fi vedeta mesei pentru ca vom incerca sa facem un produs nou."
Totul va fi gatit in canitati uriase, iar Dorin Cioaba supravegheaza, personal, toate pregatirile.
Muschiul tiganesc ramane specialitatea casei Cioaba, care se pregateste in cel putin 20 de zile.
Dorin Cioaba vrea sa doboare recordul de anul trecut. Acum, bandaretul afumat va cantari peste 60 de kilograme. Cu 20 de kilograme mai mult.
Sotia lui, Sighisoara, e mai mult observator la aceste pregatiri. Doar barbatii din familia Cioaba se ocupa de preparatele speciale.
In cateva zile familia Cioaba va impodobi si bradul de Craciun.
Sursa: Pro TV
Etichete: porc, tradiții, romi, craciun, sarbatori, preparate,
Dată publicare:
03-12-2016 07:28