Perchezitii la UMF "Carol Davila". Cadre didactice, suspectate ca primeau mita de la studenti, carora le dadeau subiectele

Ultima actualizare: 06-07-2017 07:10

O noua suspiciune grava, de spaga luata pentru examene, arunca o pata neagra pe imaginea deja stirbita a invatamantului universitar.

Decanul Facultatii de Medicina Dentara, dar si seful catedrei de anatomie din cadrul Universitatii Carol Davila sunt banuiti ca ar fi cerut si primit mita de la studenti, in repetate randuri,
pentru a-i promova.

Alexandru Bucur si Florin Mihail Filipoiu, doua nume sonore in medicina romaneasca, au fost ridicati de politisti si dusi la audieri.

Procurorii spun ca profesorii primeau bani pentru a promova studentii, iar materiile pentru care acestia ar fi cerut spaga, erau dintre cele mai grele: chirurgie maxilo faciala, medicina dentara, anatomie dar si medicina generala. Unii ar fi pretins diverse sume inclusiv pentru examenele de acordare a gradatiilor de merit sau pentru cele de ocupare a functiilor didactice.

Astfel, procurorii si politistii au facut, luni, 13 perchezitii in campusul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, la birourile, cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice suspectate de infractiuni de coruptie.

Prodecanul Facultatii de Stomatologie a fost adus de fortele speciale la audieri, la Parchetul General din Bucuresti.

Legea spune ca pana cand un judecator nu da o hotarare definitiva, fiecare beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Alexandru Bucur este unul din cei mai cunoscuti medici romani in materie de medicina dentara. Decanul facultatatii este si seful clinicii de chirurgie maxilo-faciala din Bucuresti. Numele lui a mai aparut intr-un alt scandal, in 2013, cand a fost acuzat ca a coordonat zeci de lucrari de licenta copiate, unele chiar si de 7 ori.

SI Florin Mihail Filipoiu a fost in centrul unui scandal, tot in urma cu patru ani: acesta ar fost acuzat ca ar fi plagiat doua lucrari stiintifice.

In total 5 profesori de la Carol Davila au fost dusi la audieri.

Luni dimineata, ofiterii de la brigada de combatere a criminalitatii economice au dat 5 mandate de aducere si au efectuat 13 perchezitii, atat la Facultatea de Medicina Carol Davila, cat si la clinici private sau apartamente particulare ale unor dintre cei suspectati ca ar fi primit mita de la studenti.

Perchezitii au fost facute si in campusul universitar, iar ofiterii de la brigada de combatere a criminalitatii economice spun ca ar avea probe potrivit carora mai multe cadre didactice de la Universitatea Carol Davila ar fi cerut si ar fi primit de-a lungul timpului sume de bani cuprinse intre 500 de lei si 500 de euro pentru a maslui examenele.

De asemenea, tot ofiterii si procurorii spun ca profesorii ar fi predat studentilor, inaintea examenelor, nu numai subiectele, cat si rezolvarea acestora, in cadrul unor asa zise sesiuni de meditatii. De altfel, un student strain a spus ca el a auzit de 2 ani despre aceasta practica ilegala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO