Primarul din Targu Jiu, dupa perchezitiile DNA la sediul primariei si la locuinta sa: Sunt in cercetare doua dosare

Dată publicare: 19-05-2015 10:59
Dată actualizare: 22-05-2015 06:51


Primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, a iesit cu declaratii, marti, dupa perchezitiile efectuate de procurorii DNA la locuinta sa si la sediul primariei. Edilul a spus ca sunt in cercetare doua dosare.

Potrivit lui Florin Carciumaru, unul dintre dosarele aflate in cercetare la DNA vizeaza lucrarile la reteaua de alimentare cu apa si canalizare a orasului. Cel de-al doilea a fost dechis de procurorii anticoruptie dupa o sesizare facuta in cazul achizitionarii unei case de vacante in Ranca de catre fiica si ginerele sau, scrie Agerpres.

Primarul orasului Targu-Jiu a spus ca procurorii au verificat fila cu fila documentele de vanzare-cumparare a casei din Ranca, dar si contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas. Carciumaru a dezvaluit ca numitorul comun al celor doua dosare este firma Presanitas. Directorul companiei este cel care a vandut catre fiica primarului casa de vacanta din Ranca.

Perchezitii au avut loc marti si la sediul companiei Aparegio, cea care asigura alimentarea cu apa a orasului. Aparegio a incheiat mai multe contracte cu Presanitas.

"In urma unei sesizari, procurorii au facut perchezitii in mai multe puncte, una la Primaria Targu-Jiu, la societatea Aparegio, la societatea Presanitas cu care atat Primaria, cat si Aparegio au avut relatii de colaborare. Pot sa spun ca de la mine din birou, in urma perchezitiilor, nu au fost ridicate documente pentru ca nu au gasit ceea ce cautau, nici de acasa nu au plecat cu niciun document pentru ca nu au gasit unele referitoare la continutul reclamatiei. E ceva normal, ne vedem de activitate in continuare, am vazut ca pe posturile de televiziune a aparut o informatie eronata, contractul derulat de Aparegio nu are legatura cu Primaria decat ca noi suntem beneficiarul unui program pe fonduri europene, iar programul de 90 de milioane este la nivelul intregului judet, nu doar la cel al municipiului Targu-Jiu. Totul s-a desfasurat sub conducerea unitatii de implementare si a societatii Aparegio, noi nu am avut nici macar oameni in comisiile de licitatie. Dupa cate am inteles, de la Primarie s-au solicitat contractele de colaborare cu firma Presanitas de-a lungul anilor, eu stiu ca totul este in regula, daca firma a lucrat a facut-o pe baza unor licitatii castigate corect. Este un dosar in cercetare, se cerceteaza, nu e nicio problema. Nu stiu cine a depus sesizarea. Practic, la mine in birou au luat fila cu fila, dosar cu dosar si au verificat, acasa la fel, au luat toate documentele. La canalizare, nu are nicio legatura cu primaria si cu sesizarea impotriva mea. Este un dosar mai vechi la Aparegio, s-au reclamat ei intre ei constructorii si de fapt sunt doua dosare. Nici eu, nici fiica si nici ginerele meu nu am fost audiati", a spus Florin Carciumaru, citat de Agerpres.

Primarul din Targu-Jiu a mai dezvaluit ca vila din Ranca a fost cumparata de fiica lui si de sotul acesteia in toamna lui 2010, dupa casatoria celor doi. Edilul sustine ca tranzactia de vanzare-cumparare a fost corect desfasurata.

"In legatura cu vila de la Ranca, este vorba despre un contract de vanzare-cumparare intre fiica si ginere, nu are nicio legatura cu mine, totul s-a intamplat dupa nunta lor, a fost dorinta lor. Probabil ca sesizarea aici vrea sa faca trimitere, dar sunt acte care demonstreaza ca totul a fost corect, este un contract de vanzare-cumparare, cu factura de la firma Presanitas, dar nu are nicio legatura cu contractele acordate de Primarie. Probabil s-au gandit ca e posibil sa apara vreun comision, dar lucrurile nu stau asa. Nu am motive de ingrijorare. Este doar o intamplare faptul ca locuinta de vacanta a fost cumparata tocmai de la domnul Lungu (patronul firmei Presanitas - n.r.), o sa vedeti ca cel care a vandut foarte tarziu a realizat cui a vandut", a conchis Carciumaru.


VIDEO PROTVPLUS.RO