Gabriel Cotabita a fost operat marti dimineata de medicii de la Spitalul Floreasca. In ce consta interventia chirurgicala

Dată publicare: 19-05-2015 09:32
Dată actualizare: 22-05-2015 06:51


Gabriel Cotabita a fost operat marti dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Capitala, unde se afla internat de 11 zile, in stare grava.

Cantaretul a fost supus unei interventii chirurgicale, care presupune montarea unui tub la nivelul gatului. Gabriel Cotabita este tinut in viata doar de aparate, dupa ce a suferit un stop cardiorespirator la sala de sport a unui hotel.

Interventia numita traheostomie s-a facut sub anestezie si a presupus o incizie la nivelul gatului prin care s-a motat un tub in interiorul traheei.

Ulterior, tubul de traheostoma a fost legat la aparatul de ventilatie mecanica, iar procedura are ca scop oxigenarea plamanilor. In plus, prin acest tub pot fi aspirate secretiile si astfel evitate infectii grave care, de obicei, apar la bolnavii conectati la aparate.

Traheostomia este o procedura prevazuta in protocoalele medicale si este indicata dupa 10 zile la pacientii critici aflati la reanimare. Montarea acestui tub nu exclude ventilatia mecanica, Gabriel Cotabita va ramane in continuare intubat si ventilat mecanic, deci pe respiratie artificiala.

Cantaretul este internat din 8 mai la Reanimare, in Spitalul Floreasca, fiind in coma indusa medicamentos, intubat si ventilat, dupa ce a fost gasit in stop cardiorespirator la sala de sport a unui hotel.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO