"Nasii" si-au gasit nasul. CFR pierde anual 10 MILIOANE de euro din cauza calatorilor care dau spaga

×
Codul embed a fost copiat

PRO TV NEWS  a transmis LIVE conferinta de la Ministerul Transporturilor. Atac la cea mai cunoscuta spaga din Romania: cea care se da "nasului" in tren.

 

UPDATE 19:00: Procurorii brasoveni au declansat in aceasta dimineata o operatiune care a vizat peste 80 de persoane, toate angajate al CFR Calatori.

Cei mai multi sunt acuzati de luare sau dare de mita si de abuz in serviciu. Anchetatorii i-au urmarit un an de zile si pe unii dintre ei i-au prins cu mana in pachetul cu bani, stransi de la calatorii clandestini.

Daca tragem linie si socotim cate trenuri circula in Romania, pierderile inregistrate de CFR Calatori din cauza blatistilor, care reprezinta cam 30% dintre calatori, s-ar ridica la 10 milioane de euro pe an. Cifra confirmata si de seful institutiei.

Citește și
DIICOT
Perchezitii in Olt si Valcea, intr-un caz de evaziune fiscala de 10 MILIOANE DE EURO
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Potrivit procurorilor, sumele fabuloase erau rulate de o adevarata retea organizata care strangea bani de pe toate rutele.

Cum se intampla totul:

Nasul, sustin procurorii, strangea banii de la calatori si apoi, cum altfel decat conspirativ, inmana sutele de lei sefului de tren chiar aici, in toaleta vagonului. Acesta ducea banii la Bucuresti.

De aici cumpara cafele, insa, pentru una care costa un leu, el platea 150 de lei. Asftel, cred procurorii, banii ajungeau la sefi intrand in acelasi timp in circuitul legal.

Acum, 80 de persoane din Iasi, Cluj, Craiova, Timisoara si Bucuresti au fost duse la Brasov pentru audieri. Anchetatorii au o singura intrebare pentru fiecare. La cine ajungea grosul banilor?

Angajatii de la CFR nu par timorati de faptul ca 80 dintre colegii lor dau chiar la aceasta ora cu subsemnatul pentru luare de mita si abuz in serviciu. Chiar astazi, dupa actiunea de amploare a autoritatilor, nasul unui tren care circula de la lasi la Bacau, ne-a ajutat sa scapam de amenda contra unei mici atentii.

Din ignoranta autoritatilor si nesimtirea oamenilor pierde statul roman. Asa se face ca de la revolutie incoace compania de cai ferate merge doar pe minus.

Mita se plimba cu trenul prin toata Romania, sunt de parere procurorii. Se strangeau bani de la navestisti sau de la calatorii ocazionali si totul functiona fara probleme. Banii ajungeau la Bucuresti si vom vedea in urmatoarele zile cat de sus duce lantul spagii.

Cei de la CFR Calatori spun ca vor sa faca si ei ceva ca sa opreasca coruptia. Incearca sa obtina bani din fonduri Phare ca sa doteze garile cu sisteme electronice de control.

UPDATE 11:21 In ancheta privind fapte de coruptie sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori si sefi de tren, a declarat, joi, directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, el precizand ca aproximativ 30% dintre calatori circula fara bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual.

UPDATE 10:56 Un numar de 81 de mandate de aducere au fost emise pe numele unor angajati de la regionalele CFR Calatori suspectati de fapte de coruptie, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu. Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu, a declarat ca in acest dosar, in care se fac cercetari de aproximativ un an, sunt vizate infractiuni de coruptie si de abuz in serviciu. Popescu a precizat ca sunt 81 de mandate de aducere care vor fi puse in executare joi, persoanele vizate fiind de la regionalele CFR Calatori.

UPDATE 10:39 Un numar de 18 angajati ai Regionalei CFR Calatori Craiova suspectati in dosarul de fapte de coruptie instrumentat de Parchetul Tribunalului Brasov au fost ridicati de anchetatori, joi dimineata, de la sediul regionalei si dusi la audieri la Brasov. Procurorii Parchetului Tribunalului Brasov au emis mandate de aducere pentru 21 de angajati ai CFR Craiova.

UPDATE 10:23 Zece persoane au fost ridicate, joi, de politisti, de la sediul Sucursalei Regionale de Cai Ferate Cluj, urmand sa fie duse la audieri la Brasov, un lider sindical spunand ca este vorba despre sefi de tren si controlori pe numele carora exista mandate de aducere.

UPDATE 10:05 Angajati din Ministerul Transporturilor, intre care directori, ridicati si dusi la audieri la Brasov

Mai multi angajati ai Ministerului Transporturilor, intre care si directori, au fost ridicati de anchetatori, joi dimineata, pentru a fi dusi la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov, care instrumenteaza dosarul de coruptie de la regionalele CFR.

Cel putin zece angajati au fost scosi de anchetatori din sediul Ministerului Transporturilor si urcati in masini pentru a fi dusi la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov.

Surse judiciare afirma ca printre angajatii ridicati de la Ministerul Transporturilor sunt si directori, precum si persoane care faceau supracontrol in trenuri.

Potrivit surselor citate, atat controlorii, cat si cei care faceau supracontrol in trenuri luau bani de la calatorii prinsi fara bilet, dupa care imparteau sumele cu directori din Ministerul Transporturilor.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu, a declarat ca aproximativ 70 de persoane vor fi audiate joi in acest dosar vizand fapte de coruptie, ea precizand ca o parte dintre angajatii suspectati de fapte de coruptie sunt directori in Ministerul Transporturilor.

Popescu a precizat ca toate persoanele care vor fi ridicate de la regionalele CFR din tara, dar si din Ministerul Transporturilor vor fi duse la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov

"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infractiuni legate de fapte de coruptie", a spus Alina Popescu.

La ora transmiterii acestei stiri, mai multi controlori de tren au fost dusi deja la Parchetul Tribunalului Brasov.

Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineata, la Ministerul Transporturilor si la regionalele CFR, fiind vizati peste 100 de angajati, intre care directori, suspectati de fapte de coruptie.

Directorul CFR Calatori, stefan Roseanu, declara pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.

Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet.

 

UPDATE 9:57 Lider sindical: Ancheta in cazul controlorilor de tren vizeaza toate regionalele CFR, este un abuz

Ancheta in cazul controlorilor de tren vizeaza toate regionalele CFR, nu numai pe cea de la Brasov, anchetatorii mergand la sediile acestor structuri pentru a pune in executare mandate de aducere, a declarat liderul sindical al CFR Brasov, Alexandru Lorincz, apreciind ca este vorba despre un abuz.

Lorincz le-a declarat jurnalistilor prezenti la regionala CFR Brasov, de unde au fost ridicati de anchetatori mai multi angajati, ca actiunea anchetatorilor reprezinta un abuz, iar in acest mod se doreste sa se demonstreze ca au gasit "marii corupti", respectiv controlorii de tren.

"Este o nesimtire facuta de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Calatori", a sustinut liderul Sindicatului Miscare Comercial din CFR Brasov.

El a sustinut ca in acest mod "vor sa arate ca nu Necolaiciuc este de vina pentru situatia in care se afla CFR Calatori, ci angajatii de rand".

Liderul sindical a mai spus ca ancheta vizeaza toate regionalele CFR din tara, nu numai pe cea de la Brasov si ca totul a fost facut "in mare secret".

Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineata, la Ministerul Transporturilor si la regionalele CFR, fiind vizati peste 100 de angajati, intre care directori, suspectati de fapte de coruptie.

Directorul CFR Calatori, stefan Roseanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.

Aproximativ 70 de angajati ai regionalei CFR Brasov vor fi audiati in dosarul vizand fapte de coruptie, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu, precizand ca in acest dosar sunt vizate mai multe infractiuni de coruptie.

"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infractiuni legate de fapte de coruptie", a spus Alina Popescu, precizand ca anchetatorii au mers la sediul CFR Brasov nu pentru perchezitii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.

Potrivit acesteia, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov vor audia aproximativ 70 de persoane din cadrul structurilor CFR Brasov, aceste persoane fiind de la toate nivelurile.

La ora transmiterii acestei stiri, mai multi controlori de tren au fost dusi la Parchetul Tribunalului Brasov.

Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet.

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar ar fi vizate aproximativ 100 de persoane, intre care si directori.

 

UPDATE 9:36 Aproximativ 70 de angajati ai regionalei CFR Brasov vor fi audiati la Parchet

Aproximativ 70 de angajati ai regionalei CFR Brasov vor fi audiati in dosarul vizand fapte de coruptie, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu, precizand ca in acest dosar sunt vizate mai multe infractiuni de coruptie.

"Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infractiuni legate de fapte de coruptie", a spus Alina Popescu, precizand ca anchetatorii au mers la sediul CFR Brasov nu pentru perchezitii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.

Potrivit acesteia, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov vor audia aproximativ 70 de persoane din cadrul structurilor CFR Brasov, aceste persoane fiind de la toate nivelurile.

La ora transmiterii acestei stiri, mai multi controlori de tren au fost dusi la Parchetul Tribunalului Brasov.

Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineata, la Ministerul Transporturilor si la regionalele CFR, fiind vizati zeci de angajati, intre care directori, suspectati de fapte de coruptie, iar potrivit unor surse judiciare ar fi vizata in principal regionala CFR Brasov.

Directorul CFR Calatori, stefan Roseanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.

Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet.

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar ar fi vizate aproximativ 100 de persoane, intre care si directori.

 

 

Potrivit unor surse judiciare ar fi vizata in principal regionala CFR Brasov.

Directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.

Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet.

La ora transmiterii acestei stiri, mai multi controlori de tren au fost dusi la Parchetul Tribunalului Brasov in urma descinderilor de la regionala CFR Brasov

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar ar fi vizate aproximativ 100 de persoane, intre care si directori.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Perchezitii la casele fratilor Boldea. Sunt suspectati ca ar fi pagubit statul cu 450.000 de euro
Perchezitii la casele fratilor Boldea. Sunt suspectati ca ar fi pagubit statul cu 450.000 de euro

Procurorii DIICOT fac, miercuri, perchezitii la locuintele lui Mihail Boldea si sefului DSP Galati, Valentin Boldea, precum si la sediul Directiei, intr-un caz de inselaciune si evaziune fiscala de 450.000 de euro.

Perchezitii in Olt si Valcea, intr-un caz de evaziune fiscala de 10 MILIOANE DE EURO
Perchezitii in Olt si Valcea, intr-un caz de evaziune fiscala de 10 MILIOANE DE EURO

Procurorii DIICOT fac, vineri, 12 de perchezitii in Olt si Valcea, la locuintele membrilor clanului "Bratianu" din Dragasani si la firmele controlate de acestia, suspectati de evaziune fiscala de 10 milioane de euro.

Perchezitii in Bihor. Este vizata o grupare specializata in evaziune fiscala si spalare de bani
Perchezitii in Bihor. Este vizata o grupare specializata in evaziune fiscala si spalare de bani

 Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descins in aceasta dimineata la 11 adrese din Oradea si localitatile invecinate. Este vizata o retea suspectata ca at fi pacalit statul cu 12 milioane de euro.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.