Ancheta privind turul II al prezidentialelor. Perchezitii DNA la locuinta si biroul vicepresedintelui PNL, Sorin Frunzaverde

Ultima actualizare: 17-05-2015 07:03

Procurorii DNA au facut joi perchezitii la locuinta lui vicepresedintelui PNL Sorin Frunzaverde. De asemenea, procurorii DNA au perchezitionat si sediul Consiliului Judetean Caras-Severin, condus de Frunzaverde.

Sorin Frunzaverde abia plecase de-acasa cand procurorii anticoruptie au dat buzna in locuinta. Presedintele Consiliului Judetean Caras Severin nu parea catusi de putin ingrijorat cand a primit vestea, chiar daca anchetatorii i-au cautat printre lucruri.

Sorin Frunzaverde: ''Din ceea ce mi-au spus telefonic este vorba de o ancheta in legatura cu turul doi al alegerilor prezidentiale. Nu stiu ce s-a intamplat atunci. Din punctul meu de vedere nu s-a intamplat nimic.''

Atat a putut sa afle Frunzaverde de la anchetatori, dar si de la cei care au asistat la perchezitii.

Procurorii Serviciului teritorial Timisoara au descins in cele doua locatii, vizand acelasi caz de coruptie care a condus in urma cu 2 zile la retinerea vicepresedintelui CJ Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni. Acesta a fost prins in flagrant in timp ce primea de la un om de afaceri din Resita 20.000 de lei, pentru a-i facilita acestuia castigarea unor contracte de reabilitare de drumuri.

Anchetatorii in acest caz sustin ca, in acest dosar, este vizat si Sorin Frunzaverde, a carui implicare pare sa fi fost confirmata chiar de Ghiorghioni, care, miercuri, s-a ales cu un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Surse apropiate de ancheta sustin ca cei doi ar fi pus la cale o adevarata retea prin care ar fi favorizat oameni de afaceri, care sa castige diferite contracte, iar comisionul pe care cel putin Ghiorghioni l-ar fi perceput este de 10% din valoarea lucrarilor.

Pentru a masca aceste sume de bani pe care le primea vicepresedintele CJ Caras-Severin, ar fi folosit si un limbaj codificat. Banii erau inlocuiti cu "pupici".

Dupa toate probabilitatile, vicepresedintele PNL Sorin Franzaverde va fi dus la audieri la DNA Timisoara si nu este exclus ca la finalul zilei procurorii sa emita si pe numele sau o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO