Percheziții de amploare. 11 indivizi, suspectați că au convins mai multe tinere, prin metoda „Loverboy”, să se prostitueze

04-02-2021 13:21


Percheziții de amploare, joi dimineață, în orașul Titu, din județul Dâmbovița.

Anchetatorii au descins în locuințele a 11 indivizi suspectați că au convins mai multe tinere, prin metoda „Loverboy”, să practice prostituția în Marea Britanie și Germania, în ultimii patru ani. De pe urma fetelor, suspecții ar fi obținut aproape 150 de mii de lire sterline.

Procurorii spun că cei 11 suspecți ar fi început întreaga operațiune de racolare a fetelor începând cu luna ianuarie a anului 2016. Ei ar fi profitat de naivitatea mai multor tinere de la sate, pe care le-ar fi convins că le iubesc și le-ar fi promis că vor să se căsătorească cu ele, numai că, odată ajunse peste hotare, acestea ar fi fost forțate să își vândă trupul.

Au avut loc percheziții în mai multe locuințe din Titu, în județul Dâmbovița. Procurorii, însoțiți de polițiștii au descins în locuințele mai multor indivizi bănuiți că ar face proxenetism. De aici, anchetatorii au ridicat mai multe probe, iar indivizii au fost duși la audieri.

Anchetatorii spun că suspecții le asigurau fetelor cazarea, dar și clienții dispuși să plătească sume mari de bani pentru a întreține relații sexuale cu ele. Ulterior, banii produși de acestea ajugeau la cei vizați de proxenetism, prin transfer bancar sau îi primeau direct.

Radu Oprescu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari: „Tinere fete din mediul rural erau ademenite de principalii autori, prin metoda „Loverboy”, după ce le promiteau că se căsătoresc cu ele. Le determinau să practice prostituția în Anglia și Germania, obținând astfel un profit de aproape 150.000 de lire, documentat până în prezent.”

Cei vizați, treziți din somn de mascați, susțin că habar n-au de ce sunt implicate în acest dosar de prostituție.

Reporter: „Sunteți vinovat?”

Suspect: „Deloc!”

Reporter: „Rude sau apropiați de-ai dumneavoastră au dus tinere în afara țării?””

Suspect: „Nu!”

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat sume importante de bani, dar și mai multe autoturisme și autoutilitare, despre care anchetatorii cred că au fost cumpărate tot cu bani proveniți din proxenetism.

De asemenea, investigatorii cred că din sumele obținute de la tinerele exploatate, indivizii și-au ridicat și case impunătoare.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru proxenetism, cele 11 persoane cercetate riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO