Pensiile nu vor mai crește peste 14% în viitorul apropiat. Violeta Alexandru a explicat motivele

Ultima actualizare: 25-08-2020 22:20
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că sunt bani pentru pensii și salarii
StirilePROTV

O creștere a pensiilor peste procentul de 14%, deja aplicat pentru luna septembrie, nu se va produce în viitorul apropiat, a declarat ministrul muncii, Violeta Alexandru. „Criza nu s-a terminat” a explicat demnitarul.

Ministrul muncii a dat lămuriri despre calendarul majorării pensiilor, explicând că la acest moment nu se mai pot face alte măriri de venituri pentru pensionari. Violeta Alexandru a făcut mai multe declarații marți seară, la TVR, potrivit news.ro.

„Criza nu s-a terminat, efectele ei se văd în economie în continuare şi ca atare un răspuns privind următoarele creşteri (ale punctului de pensie – n.r.) nu pot fi luate decât printr-o permanentă evaluare a situaţiei din economie. (...) Putem să constatăm că economia îşi revine cu dificultate, sunt domenii care au revenit, sunt domenii care au avut şi sunt unele care au avut şi surplus pentru că au avut genul de activităţi care au fost căutate în această perioadă, dar sunt foarte multe domenii care îşi revin cu dificultate. Prin urmare, eu nu vând iluzii, eu nu sunt omul care să promită celor care ne privesc lucruri pe care în acest moment nu le avem suficient de clare cu privire la evoluţia economică şi la încasările la buget”, a explicat Violeta Alexandru.

Chiar și așa, România a fost singura țară europeană care a majorat venituri de la buget în perioada pandemiei, a ținut să precizeze ministrul muncii.

„În momentul în care economia îşi va reveni şi lucrurile sunt pe stabilitate se poate redeschide discuţia (...) însă creşterea făcută în acest moment este o creştere fundamentată şi răspunde posibilităţilor pe care le are bugetul după o perioadă extrem de dificilă”, a conchis Violeta Alexandru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO