Pelicani pe Lacul Herăstrău din Bucureşti. "Nu ar trebui să existe la noi în ţară acum"

Ultima actualizare: 12-01-2019 10:32

Apariție neașteptată vineri seară pe lacul Herăstrău din Capitală, unde au poposit trei pelicani.

Păsările au fost observate de polițiștii locali din cadrul Poliţiei Locale a Municipului Bucureşti care patrulau în zonă și, în scurt timp, la fața locului au ajuns pompieri, pescari și reprezentanți de la poliția animalelor. Înaripatele păreau epuizate, așa că salvatorii au început operațiunea de recuperare.

Cei trei pelicani au fost zăriţi de un echipaj al poliţiei locale din Capitală, aflat în patrulare în zona lacului Herăstrău. Păsările nu se mişcau prea mult, semn că frigul pusese stăpânire pe ele, aşa că a fost cerut ajutorul specialiştilor.

Agenţii au anunţat serviciul „poliţia animalelor”. Dar a fost nevoie şi de sprijinul echipajelor de pompieri pentru capturarea lor

Oana Vasiliu, Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice: "Păsările acestea nu ar trebui să existe la noi în ţară în această perioadă. Probabil cele 3 exemplare sunt sub-adulţi care au rămas în anumite zone din Europa şi când a venit frigul. Au încercat să meargă spre sud şi extenuaţi cumva au nimerit la noi pe lac."

Un echipaj de pompieri a venit la faţa locului şi a încercat să salveze pelicanii, însă, în momentul în care s-au apropiat de animale, acestea s-au îndepărtat. Acum câţiva pescari au intrat în apă şi încearcă cu plase să captureze păsările."

În acele clipe însă, unul dintre pelicani şi-a luat zborul şi a dispărut în întuneric. Celelalte două înaripate au fost prinse şi aduse la mal, unde au fost învelite cu pături. Apoi au fost transportate la Centrul de Salvare şi Realibilitare a Animalelor Sălbatice.

Oana Vasiliu, Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice: "O să le tratăm, cel mai probabil degerături, probabil că sunt foarte slabi. După care or să trebuiască să fie ţinute până în primăvara când vor fi eliberate, cel mai probabil spre Delta Dunării, că acolo sunt coloniile care clocesc la noi în ţară."

Cel mai probabil, spun specialiştii, astăzi se vor întoarce în zona pentru a-l căuta pe cel de-al treilea pelican.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO