Pelerinajul continua la Iasi. Moastele Cuvioasei Parascheva si ale Sf. Teofil, scoase din catedrala


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 14:20
Data publicarii: Joi 11 Octombrie 2012 07:57
Categorie: Stiri Sociale

Raclele de argint cu ramasintele sfintilor vor ramane in fata catedralei cel putin pana duminica, dupa liturghia din ziua sarbatorii.

Intre timp, pelerinii continua sa vina cu miile din toate colturile tarii se roage la moastele sfintite, iar autoritatile spun ca duminica sunt asteptati in jur de 1 milion de oameni.

La hoteluri si pensiuni, din cele peste 5.000 de locuri, niciunul nu mai este disponibil. Oricum, cei mai multi pelerini au petrecut noaptea in fata catedralei, unii chiar la randul format de miercuri seara, spre catafalc.

Cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, moastele sfantului Teofil au ajuns in curtea catedralei mitropolitane din Iasi, unde au fost intampinate de un sobor de preoti si de miile de pelerini.

Credinciosii au facut rand ca sa ajunga la sfintele moaste, insa nu toti au rezistat sa stea in picioare ore intregi. Obositi, multi dintre ei chiar au adormit pe cimentul rece din curtea catedralei. Acolo am gasit-o si pe doamna Marioara, in varsta de 78 de ani, care a venit singura din judetul Vrancea, sa se roage pentru sufletul fiicei pe care a pierdut-o acum cativa ani.

Cei obisnuiti sa vina an de an sa se roage la moastele Sf. Parascheva au fost prevazatori si au adus cu ei haine groase, ca sa reziste la temperaturile scazute din timpul noptii.

Moastele vor ramane in fata catedralei pana duminica, la sarbatoarea Cuvioasei Parascheva, cand liturghia va fi oficiata de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si de Preafericitul Hristofor, Mitropolitul Cehiei si Slovaciei.

Tags: pelerinaj, iasi,

Primii pelerini la Iasi. Sute de oameni s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva
Cu sufletul curat,mii de credinciosi din Vestul tarii au pornit in pelerinaj la manastirea din Radna
VIDEO PROTVPLUS.RO