Serban Ionescu a fost inmormantat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu

Dată publicare: 23-11-2012 18:55
Dată actualizare: 26-11-2012 06:54


Pelerinaj emotionant la Biserica Batistei. Prieten...
Serban Ionescu a fost inmormantat cu onoruri milit...
Serban Ionescu a fost inmormantat cu onoruri milit...

Este zi de doliu in cinematografia romanesca. Sub cerul gri de noiembrie, maestrul Serban Ionescu a plecat singur pe cel din urma drum.

Marele actor, nascut sa-i dea un chip lui Ion al lui Rebreanu, cel atat de indragostit de pamant, s-a intors la randul sau tot in pamant.

Spectatori impietriti ai acestui act final, prieteni si admiratori deopotriva, i-au cinstit memoria prin dureroase aplauze. Serban Ionescu isi va dormi somnul de veci, la cimitirul Bellu.

Dupa un ultim popas la Teatrul National, Serban Ionescu a plecat demn sa isi regaseasca fostii colegi distributi de destin intr-o piesa eterna care se joaca de acum numai in ceruri.

"De acum incepe partea eterna a lui Serban. Va continua sa existe in amintirea noastra, in dorul nostru de teatru, in dorul nostru de bine.", a declarat Mircea Albulescu.

Secatuita de durere, mama lui Serban Ionescu a privit pierduta cum baiatul si puiul ei a luat drumul catre vesnicie.

I-au fost alaturi Magda Catone, femeia care a trait cu Serban aproape 30 de ani, dar si prietenii sau admiratorii. Ion Caramitru, Mircea Albulescu, Ducu Darie, Carmen Tanase sunt doar cativa dintre cei care s-au rugat la capatai pana in ultimul moment. Cu totii l-au aplaudat emotionati cand a ajuns la cimitirul Bellu.

La despartire marele actor a avut parte de onoruri militare. Ne-a lasat tuturor imaginea unui om puternic care a iubit viata ca pe o amanta si a privit moartea ca o prietena care ii facea insistent curte.

De acum, Ion al lui Rebreanu s-a intors in pamant. Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO