Pelerinaj dedicat Sfântului Nectarie, prăznuit luni, la mănăstirea „Radu Vodă” din Bucureşti

Ultima actualizare: 09-11-2020 17:59

Vreme de trei zile, la mănăstirea „Radu Vodă” din Bucureşti se desfăşoară un pelerinaj dedicat Sfântului Nectarie, prăznuit luni, şi Sfinţilor Arhangheli.

În special în vremurile grele, când sănătatea le este pusă în pericol, oamenii îl invocă pe Sfântul călugăr din insula grecească Eghina, renumit pentru vindecări miraculoase. Regulile au fost păstrate cu grijă, deşi sute de oameni au participat, în weekend, la ceremonii.

Cu numai două ore înainte ca circulația pe timp de noapte să fie restricţionată, în fața Mănăstirii Radu Vodă din Capitală stăteau sute de credincioşi, dornici să se închine la moaștele Sfântului Nectarie.

Organizatorii, dar și forțele de ordine, s-au asigurat că regulile impuse de pandemie sunt respectate.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Cel ce tămăduieşte, este cunoscut pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii. Cei bolnavi spun că și-au găsit deseori alinarea și vindecarea prin rugăciunile aduse Sfântului.

Duminică, 8 octombrie, s-au împlinit 100 de ani de la trecerea Sfântului Nectarie în lumea celor drepţi.

Arhimandrit Nectarie, Starețul Mănăstirii „Radu Vodă”: „El este cunoscut în toată lumea creştină ca un mare vindecător. Şi dincolo de moarte îl slujeşte în continuare pe Dumnezeu, dar şi pe om, mijlocind înaintea celui Atotputernic ajutor pentru cei în suferinţă. La această mănăstire vin foarte mulţi oameni încercaţi de grele suferinţe unde îşi găsesc alinarea, mângâierea şi ajutorul de la Dumnezeu”.

Racla a fost scoasă din Biserica Mănăstirii Radu Vodă încă de sâmbătă, pentru ca oamenii să poată păstra distanţa în timpul pelerinajului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO