Pedeapsa primită de șoferul BMW-ului tamponat de tramvai în Capitală. Ce riscă vatmanul

Ultima actualizare: 06-01-2020 20:13

S-au luat măsuri în cazul incidentului rutier din Capitală, unde un vatman a tamponat intenţionat o mașină BMW, care se afla pe linia de tramvai. Poliţia rutieră i-a suspendat permisul şoferului maşinii şi i-a dat o amendă de peste 2.000 de lei.

Vatmanul ar putea fi cercetat penal, iar şefii de la Societatea de Transport sunt pe punctul de a-l sancţiona disciplinar.

Camera montată în interiorul tramvaiului a surprins momentul în care mijlocul de transport în comun tamponează autoturismul din faţă.

Filmul accidentului

 

Şoferul maşinii, un tânăr de 22 de ani, intrase pe linia de tramvai, depăşind astfel coloana de maşini care aşteptau regulamentar la semafor.

Avertismentele sonore repetate ale vatmanului nu l-au impresionat însă pe şofer, care a împiedicat tramvaiul să înainteze chiar şi după ce semaforul trecuse pe verde.

Enervat, vatmanul a lovit cu tramvaiul maşina care-i bloca drumul. Imaginile cu tamponarea au fost distribuite masiv pe internet.

Sancțiunile primite de șoferul BMW-ului

 

Poliţia l-a identificat pe şofer şi l-a sancţionat.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Poliţia Rutieră: „Au declanşat cercetări împotriva şoferului pentru că a ocupat calea de rularea a tramvaiului şi nu a raportat accidentul în 24 de ore. I-a fost reţinut permisul pentru 30 de zile şi a primit amendă de 2.230 de lei.”

Deşi se bucură de un val de simpatie printre şoferii bucureşteni sătui de asemenea comportamente în trafic, nici vatmanul de la STB nu va scăpa basma curată.

Brigada rutieră a deschis o anchetă şi cercetează o posibilă infracţiune de distrugere.

Anchetatorii avertizează însă că în acest caz acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare fără ca şoferul mașinii să depună şi el o plângere penală.

Vatmanul, cercetat disciplinat

 

Până atunci, vatmanul este cercetat disciplinar de şefii săi de la STB care recunosc că, oricât de frustrat ar fi un vatman din pricina traficului îngreunat, reacţia lui nu a fost una corectă.

Andrei George Creci, director general al STB: „Nu se tolerează astfel de reacţii, va fi cercetat disicplinar şi dacă se dovedeşte că a fost şi el de vină riscă o sancţiune, ce poate merge de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.”

Astfel de incidente în trafic, între tramvaie şi autoturisme, sunt la ordinea zilei în Capitală, susţin oficialii STB.

Numai anul trecut s-au înregistrat 741 de tamponări de acest gen şi doar în mai puţin de 100 de cazuri vina a fost a vatmanilor.

Aceleaşi statistici oficiale arată că în 2019, STB a înregistrat 32.500 de ore de întârziere cauzate de blocarea tramvaielor de maşinile parcate neregulamentar.

Chiar şi aşa, Poliţia Rutieră îi avertizează pe şoferi şi pe vatmani, deopotrivă, să NU răspundă la şicanele din trafic.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO