Pe cine trimitem la Bruxelles? Campanie Știrile Pro TV pentru europarlamentare: ”E.U. Yes la Vot”

Ultima actualizare: 30-04-2019 10:44

Știrile Pro TV lansează, luni, 29 aprilie, campania pentru alegerile europarlamentare 2019 ”E.U. Yes la Vot”.

În fiecare zi, până în ziua în care românii vor vota numele viitorilor membri din România în Parlamentul European, respectiv pe 26 mai, la Știrile Pro TV de la ora 19.00 vor fi difuzate știri și reportaje care să sublinieze importanța participării românilor la procesul de alegere a europarlamentarilor.

Printre temele care vor fi analizate în cadrul Știrilor Pro TV și pe www.stirileprotv.ro, se află dreptul la libera circulație în uniunea Europeană, munca românilor în țările din UE sau slujbele temporare ale acestora peste hotare.

De asemenea, în cadrul campaniei ”E.U. Yes la Vot”, telespectatorii PRO TV și utilizatorii www.stirileprotv.ro vor fi informați despre modul în care funcționează Parlamentul European și vor afla care este rolul Comisiei Europene, al europarlamentarilor români și al comisarilor europeni în viața noastră de zi cu zi.

Suntem de 12 ani în Uniunea Europeană, iar pe 26 mai avem alegeri europene!

Sute de milioane de cetățeni, printre care și românii, vor alege un nou Parlament European! Sunt alegeri care vor determina direcția pe care o vom urma, cu toții, alegeri care vor avea un impact direct în viața noastră, fie că trăim în țară sau peste hotare. 

În campania "E.U. YES LA VOT!" de la PRO TV se vor difuza reportaje filmate în țară și în străinătate, în care vă arătăm de ce este important să fim părtași la alegerile care vor contura viitorul continentului nostru și, de ce nu, rolul nostru în lume, în următorii ani.

Vă prezentăm enclave de modernitate ridicate cu bani europeni, dar și exemple despre cum putem evolua, ca cetățeni cu drepturi depline, sub marea pălărie europeană. Vom analiza evoluția României în materie de legislație și drepturi și vom explica, concret, cum suntem protejați în calitate de cetățeni ai Uniunii.

E dreptul și datoria noastră să decidem pe cine trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European!

Stă în puterea noastră ca, prin ieșirea la vot să aducem Europa mai aproape de români! 

De ce trebuie să ieșim la vot pe 26 mai 2019

Trebuie să ieșim la vot pe 26 mai 2019 pentru că vrem să trăim într-o Românie liberă, într-o țară sigură, sănătoasă, în care să avem un standard de calitate a vieții ridicat, un standard de viață bun.

E.U. Yes la Vot pentru că vrem să avem o țară în rândul lumii civilizate, cu comunități curate și moderne, în care mediul este protejat, o Românie cu multe oportunități: de afaceri, de studiu, cercetare, cu acces facil în toate domeniile. Vrem să fim liberi să circulăm și să muncim în alte state, fără permise de muncă și alte restricții.

Iar acasă vrem să fim informați și ghidați corect, transparent, pentru a accesa fondurile europene nerambursabile care să ne aducă prosperitate.

Vrem o Românie în care democrația, dreptatea și justiția prevalează și nu sunt îngrădite, iar statul de drept este respectat, o societate cu valori către o societate deschisă, în care corupția și frauda nu sunt tolerate și trebuie diminuate.

Trebuie să ieșim la vot pe 26 mai 2019 pentru că vrem să trăim într-o țară în care drepturile de cetățeni și consumatori ne sunt respectate, o țară în care abuzul autorităților de la nivel național poate fi sancționat și soluționat la nivel european, o lume în care să ne simțim pe deplin protejați.

Vrem să fim reprezentați coerent și potrivit intereselor noastre în Parlamentul European, să fim părtași la dezvoltarea comunitară, să avem acces la piața unică, să fim integrați în politicile comunitare și să absorbim fonduri cu care să micșorăm decalajul față de alte state. Să facem cu adevărat parte din marea familie europeană în care să ne găsim și să promovăm bine identitatea în care să nu fim cu nimic mai prejos decât cetățenii altor țări membre.

Ieșim la vot ca să nu votăm prin absență, ca să beneficiem pe deplin de tot ce ne conferă statutul de cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene.

Alegeri europarlamentare 2019

Alegerile europarlamentare 2019 se desfășoară duminică, 26 mai 2019, între orele 7:00 – 21:00.

La ora 21:00 președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care la ora 21:00 se află în localul secției de vot pot să își exercite dreptul de vot.

Membrii din România în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în condițiile prezentei legi.

Mandatul membrilor din România în Parlamentul European este de 5 ani.

Membrii din România în Parlamentul European se aleg pe bază de scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale, și pe bază de candidaturi independente.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua de referință și se încheie în dimineața zilei de sâmbătă, 25 mai 2019, ora 7.00. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO