"Cornul si laptele", suspectat ca a facut inca 36 de victime in Galati. SMURD-ul a intervenit cu toate ambulantele din dotare

Ultima actualizare: 13-03-2016 07:20

36 de elevi din Galati au fost dusi cu ambulantele la spital, dupa ce au baut laptele primit la scoala. Copiii, cei mai mici dintre ei in clasa a doua, au inceput sa se simta rau dupa ce au consumat produsul livrat prin programul Cornul si laptele.

Parintii au mers urgent la scoala, iar SMURD-ul a intervenit cu toate ambulantele din dotare, inclusiv cu cele pentru victime multiple, in care pot fi transportate 7-8 persoane. Pacientii au fost dusi la Spitalul de Pediatrie, cu diaree si varsaturi.

Primele probleme au aparut aproape de orele pranzului, cand laptele si cornurile au fost distribuite in clase. Elevii au inceput sa vomite si sa acuze dureri de burta. Nu mai putin de 36 de copii din clasele a 2-a, pana la a 8-a, au fost luati cu ambulantele.

Curtea scolii s-a umplut de ambulante. Se pare ca este vorba despre patruzeci de copii care se simt rau dupa ce au mancat la scoala corn si lapte primit prin programul "lapte-corn".

Parintii au ajuns panicati la scoala. Niciunul nu este de acord ca elevii sa mai primeasca lapte prin programul guvernamental, in conditiile in care, in ultima perioada, cazurile de toxiinfectii au curs pe banda rulanta.

Mama: "M-am speriat, cand am vazut ca curg salvarile m-am speriat. De-atata timp nu se mai rezolva cu treaba asta cu laptele.

Pacientii au fost transportati la Spitalul de Pediatrie si la cel de Boli Infectioase.

Maior Eugen Chirita, purtator de cuvant ISU Galati: "Cu toate ambulantele disponibile! S-a actionat si cu terapie intensiva, cu ambulanta de tip B, masina doctorului si autospeciala de transport victime multiple!"

Dr. Aurel Nechita, Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan", Galati: "Tulburare digestiva dupa ingestia de lapte, au aparut dupa cateva minute, doua, trei, cinci minute, la unii cu varsaturi, dureri de cap, dureri abdominale si unii au avut si diaree."

Inspectoratul Scolar Galati a reactionat imediat si a dispus retragerea laptelui din toate scolile din judet.

Din fericire, medicii spun ca niciun copil nu mai este in stare grava Douazeci si noua au fost internati la Spitalul de Pediatrie, iar sapte au fost transferati la Spitalul de Boli Infectioase din Galati. Urmeaza mai multe anchete si analize ale inspectorilor sanitari, in conditiile in care nu a trecut nici macar o saptamana de la ultimul incident asemanator.

Nouasprezece elevi de la o scoala din Pechea s-au imbolnavit, vinerea trecuta, tot din cauza laptelui primit la clase. Rezultatul investigatiilor, facut public joi dimineata, a aratat ca problema a aparut la ambalarea laptelui si la materialul din care au fost facute cutiile, care a permis patrunderea aerului in acestea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO