Familiile victimelor de la Colectiv, revoltate de decizia lui Piedone de a candida din nou: "Nu mai suportam"

×
Codul embed a fost copiat

Rudele victimelor din ''Colectiv'' si supravietuitorii incendiului nu vor sa il vada pe Cristian Popescu Piedone inapoi la Primaria Sectorului 4.

Drept urmare, au facut o contestatie, la judecatorie. ''Este un om cercetat penal, pentru acuzatii de abuz in serviciu'', spun oamenii nemultumiti.

In tot acest timp, procurorii se apropie de finalul anchetei si anunta ca in curand, cei raspunzatori vor fi trimisi in judecata.

Zeci de supravietuitori ai incendiului de la Colectiv dar si rude ale celor care au murit acolo au contestat vineri la judecatorie candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

Sunt revoltatati pentru ca cel care are, din punctul lor de vedere, are o vina morala in producerea tragediei, vrea sa fie iar primar in sectorul 4.

Citește și
Cristian Popescu Piedone si-a depus dosarul de candidatura la Biroul Electoral de Circumscriptie al Sectorului 4, pentru un nou mandat
Piedone candideaza la primaria sectorului 4: "Oamenii ma intreaba de ce i-am parasit?" Replica Asociatiei Colectiv
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Patronii Clubului Colectiv si reprezentantii firmei de artificii, chemati la Parchetul General

Inculpatii din dosarul Colectiv au ajuns, vineri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde procurorii le prezinta ultimele proceduri inainte de trimiterea in judecata.

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fratii Daniela si Cristian Nita, si unul dintre pirotehnistii care le-au montat, Viorel Zaharia, revad declaratiile date in fata anchetatorilor si au posibilitatea de a face noi precizari.

Procurorii de la PICCJ au extins cercetarile in dosarul Colectiv, inculpatii fiind cercetati pentru doua noi infractiuni: una de vatamare corporala si alta de neasigurare a securitatii in munca.

Cercetarile in cazul Colectiv se fac in cadrul a trei dosare. Primul dosar deschis, instrumentat de PICCJ, este cel de ucidere din culpa, in care sunt urmariti Alin George Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, fratii Daniela si Cristian Nita si Viorel Zaharia.

Supravietuitorii si familiile victimelor de la Colectiv, revoltate de candidatura lui Cristian Popescu Piedone

In acest timp, vestea ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone vrea sa candideze din nou pentru aceasta functie, a provocat furia rudelor si prietenilor celor care murit sau au fost raniti in incendiul din 30 octombrie. Familiile au depus astazi contestatii in instanta.

Pana in acest moment au fost depuse 25 de contestatii, iar familiile au anuntat ca urmeaza sa mai trimita alte 50 prin posta. Mai mult decat atat, ei au lansat un apel pe Facebook pentru oricine vrea sa-i sustine. Reactia lor este vehementa si vine la doua zile dupa ce Piedone a anuntat ca urmeaza sa candideze din nou la primaria sectorului 2.

Rudele spus ca dion punctul lor de vedere, fostul primar este considerat vinovat, cel putin din punct de vedere moral si ii recomanda sa renunte la aceasta idee in memoria celor 64 de victime care au murit in incendiul de la Colectiv.

Supravietuitor: "Nu mai suportam sa fim batjocuriti si mintiti de toti reprezentantii autoritatilor vinovate in cazul Colectiv. Gestul dumnealui de a alege sa candideze, in conditiile in care cu siguranta are o vinovatie in acest caz este un act pe care pe noi ne lezeaza."

Supravietuitor: "Este un om cercetat penal pentru acuzatii de abuz in serviciu si, in acelasi timp, prin candidatura lui el va fi considerat in continuare responsabil de siguranta cetatenilor din acel sector si nu consider ca este normal sa mai fie in aceasta functie avand in vedere de ce s-a intamplat la Colectiv."

Pe de alta parte, Primaria Sectorului 4 s-a constituit si ea parte civila in dosar si cere daune de 100 de mil de euro chiar de la fostul edil, pentru ca i-ar fi adus prejudicii de imagine.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Andre Rieu s-a intalnit cu supravietuitorii incendiului din Colectiv. Donatia facuta de celebrul violonist pentru raniti
Andre Rieu s-a intalnit cu supravietuitorii incendiului din Colectiv. Donatia facuta de celebrul violonist pentru raniti

Celebrul violonist si dirijor Andre Rieu s-a intalnit joi cu supravietuitorii tragediei de la Colectiv pentru care a facut o donatie de 150.000 de euro.

Piedone candideaza la primaria sectorului 4:
Piedone candideaza la primaria sectorului 4: "Oamenii ma intreaba de ce i-am parasit?" Replica Asociatiei Colectiv

Fostul primar al sectorului 4 si-a anuntat intarea in campania electorala printr-un mesaj pe Facebook in care invoca credinta ortodoxa, copiii sai, justitia si onoarea, printre altele.

Noi acuzatii pe numele patronilor de la Colectiv. Cei trei au fost chemati vineri la Parchet
Noi acuzatii pe numele patronilor de la Colectiv. Cei trei au fost chemati vineri la Parchet

A fost extinsa urmarirea penala pe numele patronilor clubului Colectiv.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.