Patiseriile au copt mii de cozonaci înainte de Crăciun. Au avut comenzi și din străinătate

×
Codul embed a fost copiat

Rumeniți și pufoși, cu nucă, mac și ciocolată, cozonacii nu lipsesc din meniul de sărbătoare.

Patiseriile au copt mii de bucăți în aceste zile, ca să poată onora toate cererile de Crăciun. Au venit comenzi și din străinătate, de la românii cu dor de casă.

Cuptoarele unei patiserii din Buzău au funcţionat fără oprire câteva zile, atât de multe comenzi au fost.

Un cozonac bun se cunoaşte după umplutură, care trebuie să aibă jumătate din greutatea lui. Apoi, coacerea este foarte importantă pentru cozonaci. Bucătarii îi verifică mereu, ca să îi poată scoate la timpul potrivit.

Preţul este de 35 de lei pe kilogram. Cei mai mulţi clienţi i-au comandat din timp şi merg doar să îi ridice, în timp ce alţii vin direct la magazin.

Citește și
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor primită de acasă pentru Sărbători
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători

Nicoleta Cornovac, administrator de patiserie: „Cozonacii noştri sunt tradiţionali, lucraţi manual cu ingrediente de cea mai bună calitate, să zic aşa secretul nostru este că au foarte multă umplutură”.

Cozonacii dintr-o altă patiserie, din Sebeş, au ajuns chiar şi în străinătate, în comunităţile de români. Aici, la reţeta tradiţională, bucătăresele adaugă şi coajă de lămâie, pentru savoare.

Înainte să ajungă în cuptor, cozonacii sunt unşi cu gălbenuş, pentru a prinde o crustă aurie.

Maria Straulea, proprietară: „În Spania avem cerinţe. Fac comenzi de sute de cozonaci, chiar mii, şi în Germania”.

Client: „Sunt făcuţi cu ingrediente naturale şi calitete-preţ e foarte bun. E foarte multă nucă şi zahăr şi mai nou am văzut că au făcut şi cu mac”.

Cozonacul umplut din belşug cu nucă sau cu mac are în jur de un kg si costa 18 lei.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
iLikeIT. Rețetele de Crăciun sunt și pe Instagram. Recomandări de ”food bloggeri” români
iLikeIT. Rețetele de Crăciun sunt și pe Instagram. Recomandări de ”food bloggeri” români

Pentru că este ajunul Crăciunului, la iLikeIT vorbim despre ”food blogger-ii”, care, în această perioadă sunt foarte activi pe rețelele de socializare, în special pe Instagram.

Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători

VIneri, polițiștii și vameșii din Nisa au confiscat și distrus în total 1,2 tone de alimente, mâncare gătită și băuturi primite de românii din oraș de acasă pentru sărbători. 

Recomandări
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare

Baia Mare are un tânăr special, cu o minte sclipitoare. La 15 ani a promovat bacalaureatul la Cambridge, iar acum, la 18 ani, își pregătește doctoratul tot la Cambridge.

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit
Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit să introducă această metodă inovatoare în comunitatea locală  

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.