Pastile anti-COVID contrafăcute, găsite la frontiera cu Bulgaria. Unde urmau să ajungă

10-12-2020 14:40


Pastile contrafăcute anti-COVID, găsite la frontiera cu Bulgaria. Unde urmau să ajungă

Pastile contrafăcute care urmau să fie vândute ca și medicament anti-COVID-19 au fost depistate de polițiștii de frontieră, în camionul condus de un cetățean bulgar.

3490 de comprimate, însoțite de prospecte unde era specificat COVID-19 au fost depistate și ridicate în vederea confiscării de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Camionul condus de bulgar era plin cu mărfuri de la o firmă din Bulgaria, care urmau să ajungă la altă societate din România, iar printre produse erau și pastilele respective. Autovehiculul a fost oprit pentru un control amănunțit, miercuri dimineață.

„La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conțin în prospect specificația Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare.
De asemenea, a fost descoperit un număr de 30 articole încălțăminte și 6.500 huse auto inscripționate cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute”
se precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.

După ce l-au audiat, polițiștii de frontieră și colegii lor de la compartimentul economic au stabilit că bulgarul în vârstă de 68 de ani nu știa ce transportă în camion.

„Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 212.500 lei, a fost ridicată de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Giurgiu, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” au precizat polițiștii de frontieră.

Sursa: Politia de Frontiera Romana


VIDEO PROTVPLUS.RO