Parolă la intrarea în Târgovişte, la mitingul PSD de duminică. Reacția IPJ Dâmbovița


Ultimul update: Luni 20 Mai 2019 16:34
Data publicarii: Luni 20 Mai 2019 16:29
Categorie: Stiri actuale
parola targoviste

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa anunţă că la mitingul PSD de duminică, din Târgovişte, autovehiculele au avut acces în zona unde a avut loc manifestaţia publică pe bază de parolă.

O înregistrare video cu un agent de poliție din Târgoviște care cere o parolă unui șofer, ca să-i permită accesul, a devenit virală pe Facebook în mai puțin de 24 de ore de la publicarea sa. În această înregistrare, un șofer are un dialog cu un agent de circulație, încercând să intre în Târgoviște, duminică, înaintea mitingului care a fost organizat de PSD.

Totodată, Poliţia susţine că accesul pietonal nu a fost restricţionat, asta deşi unii cetăţeni, precum şi unii jurnalişti, şi-au exprimat nemulţumirea că nu au avut acces în piaţa unde a avut loc mitingul, relatează Agerpres. 

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la manifestarea publică organizată duminică, 19 mai, pe raza municipiului Târgovişte, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a luat o serie de măsuri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgovişte, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare", precizează IPJ Dâmboviţa.

Instituţia mai anunţă că avea obligaţia de a asigura protecţia participanţilor la miting.

"Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliţie si jandarmerie au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine. Organizatorul manifestărilor publice are, de asemenea, o serie de responsabilităţi legale în ceea ce priveşte protecţia participanţilor şi desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă", susţine IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, organizatorii au stabilit o parolă, iar poliţiştii lăsau să treacă în zonele cu restricţii de circulaţie doar şoferii care ştiau parola. 14 străzi din municipiu au fost blocate circulaţiei, duminică, în intervalul orar 10,00 - 16,00.

"Pentru participanţii la miting a fost stabilită de către organizator şi avizată de autorităţile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfăşurării evenimentului, să poată staţiona autoturismele cu care aceştia au făcut deplasarea. În acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, organizatorul activităţii publice din municipiul Târgovişte a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraş. Restricţiile de circulaţie au fost stabilite în cadrul şedinţei organizate pentru avizarea adunării publice", mai precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţia mai susţine că traficul pietonal nu a fost restricţionat.

"Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricţionat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul. De asemenea, subliniem că restricţii de circulaţie sunt aplicate în cazul oricărui eveniment cu public numeros care se desfăşoară în zone în care, în mod normal, este permis traficul rutier, indiferent de tipul acestor evenimente: activităţi sportive, cultural-artistice, activităţi politice etc", se mai arată într-un comunicat trimis luni de către IPJ Dâmboviţa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

parola targoviste Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

MITINGUL PSD: Un polițist îi cere parola unui șofer care vrea să intre în Târgoviște
MITINGUL PSD: Un polițist îi cere parola unui șofer care vrea să intre în Târgoviște
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rusalii 2019. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu trebuie să faci astăzi
Rusalii 2019, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu trebuie să faci astăzi
Criza forței de muncă a dat naștere la afacerile fără angajați. Clienții fac toată treaba
Accident rutier grav pe A 1. Șapte persoane au fost transportate la spital
Trei autospeciale de Poliţie lovite de un copac doborât de furtună, în Brăila
Plantațiile de lavandă, luate cu asalt de turiști: "Mereu mi-am dorit să văd"
Primari din Vestul Europei au prezentat cum și-au transformat orașul într-un Smart City
razvan cuc
Cuc taie din cei 180 de km de autostradă promiși. Se concentrează pe o bucată de 6 km
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Șofer strivit pe banda de urgență. Cum s-a produs accidentul de pe A2
Caporalul care ar fi agresat o minoră, arestat. Reacția mamei sale după ce a aflat decizia
Şoferul unui camion a murit în timp ce ajuta un conducător auto ce făcuse pană
Un șofer din Gorj a tras cu pistolul spre un polițist și un jandarm
Un bărbat din București a amenințat că se aruncă de la etaj, dacă Dragnea nu e eliberat