Parchetul Tribunalului Bucureşti cere arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu. Judecarea cererii, amânată

Dată publicare: 17-02-2020 16:44
Dată actualizare: 17-02-2020 20:26


Procurorii au cerut în instanță arestarea lui Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, pe care îl acuză de omor. Magistrații au amânat luarea unei decizii pentru data de 3 martie.

Anchetatorii au analizat în detaliu cursa nebună făcută de Iorgulescu junior, care, băut și drogat, a apăsat pedala de accelerație a unui bolid, a trecut pe roșu și a ucis, anul trecut, un șofer nevinovat, de 24 de ani.

Mario Iorgulescu s-ar afla la o clinică din Italia, acolo unde Poliția italiană i-a adus la cunoștinta noua calitate din dosar.

Pe 8 septembrie 2019, în miezul nopții, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul bolidului său și a plecat spre un club din Capitală.

Procurorii spun că pe baza probelor au refăcut în detaliu filmul evenimentului

Anchetatorii arată că "Pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, a plecat din Tărtășești, județul Dâmbovița, spre un club din Parcul Herăstrău din București”.

Anchetatorii susțin că fiul lui Gino Iorgulescu a condus autoturismul agresiv, întrând pe culoarea roșie a semaforului cu viteză de 145 km/h într-o intersecție mare din oraș.

A accelerat apoi până la 162 de km/h când a trecut de un alt vehicul care era pe banda întâi. În acel moment, a urcat vehiculul cu partea stângă pe un scuar și a apăsat la maximum pedala de accelerație la mașină sa echipată cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, intand pe contrasens, în coliziune frontală cu viteză de 143 km/h, cu autoturismul condus de victimă.

Bărbatul de 24 de ani care mergea regulamentar a murit pe loc. Pentru că nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum, procurorii spun că Mario Iorgulescu "a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut (...) lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”.

Anchetatori au cerut arestarea preventivă pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Mario Iorgulescu a fost externat la cererea părinților săi de la Spitalul Floreasca și dus în Italia cu un avion privat. Procurorii susțin că nici până acum nu au reușit să îl audieze, deși este emis un ordin european de anchetă pe numele său.


VIDEO PROTVPLUS.RO