Parchetul confirmă dosarele lui Valentin Rîciu. Oficialul e cel care nu l-a recunoscut pe Eugen Stan

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 14 Ianuarie 2018 18:21
Categorie: Actualitate

Sunt cutremure în lanţ în Ministerul de Interne, pe lângă scandalul poliţistului acuzat că a agresat sexual mai mulţi copii şi femei.

Parchetul General a anunţat duminică că verifică dosarele în care apare Valentin Rîciu, consilierul ministrului Carmen Dan. Se confirmă astfel că oficialul este vizat de trei dosare penale, deşi inclusiv sâmbătă Rîciu susţinea că nu este adevărat şi că acuzaţiile "sunt nişte mizerii". Numele consilierului a fost legat şi de Eugen Stan, agentul acuzat de pedofilie, după ce liderul sindicatului poliţiştilor a susţinut că au fost colegi şi se întreba cum de nu l-a recunoscut.

Valentin Rîciu a fost numit în funcţia de consilier pe probleme de sindicat în octombrie 2017, de ministrul Carmen Dan, care scria despre el că este un om deosebit, cu o experienţă de 25 de ani, care garantează reuşita colaborării.

Pe vremea aceea însă, reiese acum, numele lui Valentin Rîciu era deja vizat de 3 dosare penale. Unul deschis în acelaşi an, pentru abuz în serviciu, şi două din 2016, pentru înşelăciune şi ultraj.

Cea din urmă acuzaţie i-ar fi fost adusă de un coleg, care susţine că ar fi fost ameninţat de mai multe ori de agentul şef principal de poliţie pe reţelele de socializare.

Dosarele au fost deschise de procurorii de la parchetele din sectoarele 3 şi 4 din Capitală. Ce s-a întâmplat cu ele până în acest moment vor stabili procurorii Parchetului General, după ce şeful lor, Augustin Lazăr, a dispus verificarea modului în care s-a lucrat în ele.

Lider de sindicat: ''Pentru mine e o problemă de ce din 2016 ajungem în 2018 şi nu cercetăm? Problema de fond pe care eu o ridic e: ”de ce trebuie să aşteptăm un an doi sau să aşteptăm producerea unui aveniment care să ne amintească o faptă penală?” Dacă nu apărea problema cu Stan, nu se mai cerceta, nu, nu-l cercetau.''

Nici Valentin Rîciu, nici şefa de la Interne nu au reacţionat duminică. Însă sâmbătă, sfătuitorul lui Carmen Dan se arăta extrem de indignat că numele lui este pomenit în acest scandal:

Este o nouă mizerie în ceea ce mă privește. ...am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzații. Nimic oficial, nicio probă, doar surse”, scria Valentin Rîciu.

Tot liderul de sindicat este cel care a susţinut că Rîciu a fost coleg timp de 7 ani cu Eugen Stan şi se întreba cum de nu l-a recunoscut în condiţiile în care Poliţia Capitalei a rulat imaginile cu agresorul, neidentificat la acea dată, vreme de 3 zile.

Lider de sindicat: ''Timp de 7 ani lucrezi în acel colectiv, 7 ani zi de zi te întâlneşti cu un grup restrâns de oameni, 7 ani vezi gesturi, îl studiezi în profunzime, mai mult decât atât, cei de la Brigadă au furnizat constant imaginile prin Facebook. În opinia mea, nu exclud posibilitatea ca Vali Riciu să fi ştiut acest lucru, nu ştiu dacă a ascuns sau n-a ascuns. Mi-e greu să mă pronunț.''

Şi această acuzaţie a fost respinsă de Rîciu, inclusiv în fața şefei sale, Carmen Dan. Rîciu i-a trimis un raport unde a mai precizat, pe lângă faptul că nu este cercetat pentru înşelăciune, şi că nu a fost niciodată coleg cu poliţistul acuzat de pedofilie.

3 suspecți au fost reținuți după comiterea unui furt, în Sectorul 6
3 suspecți au fost reținuți după comiterea unui furt, în Sectorul 6
VIDEO PROTVPLUS.RO
Incendiu (1)
O casă din județul Brașov a luat foc în urma unui scurtcircuit
Un jandarm din Craiova i-a spus copilului său ce să facă dacă găseşte un portofel pe stradă. Ce i-a adus băiatul a doua zi
Un bărbat din județul Iasi a murit într-un incendiu cauzat de o lumânare
Băiețel de 5 ani în comă, după ce a alunecat de pe o scară
Confruntare sângeroasă între 2 deținuți din Bacău. De la ce a pornit conflictul
Primul oraș din România care are semafoare cu leduri pe arcade. VIDEO
ilie liviu dragne
Executor judecătoresc la ferma de porci a fiului lui Dragnea pentru o datorie de sute de mii de euro
Ce alcoolemie avea un şofer de ambulanţă care a provocat un accident
Explicațiile călugărului care a filmat elevii la vestiar: "Nu știu cum au apărut pozele"
Cadavru găsit într-o râpă din Bucegi. Cine este victima
Eurobarometru: Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE
Zegrean, despre efectele OUG: ”Nu suntem totuși într-o țară bananieră”