Panică într-un cartier din Arad. Un incendiu de proporții a cuprins un supermarket din zonă

09-12-2020 07:45


A fost panică marți seară într-un cartier din Arad, după ce un incendiu de proporții a cuprins un supermarket din zonă.

Flăcările, înalte de câțiva metri, au distrus aproape în totalitate acoperișul și interiorul magazinului cu o suprafață de 300 de metri pătrați.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa hidranților din zonă. O parte erau acoperiți cu pământ, iar alții au fost astupați la ultima asfaltare. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime.

Incendiul a pornit din podul magazinului, ticsit cu produse. Plafonul s-a prăbușit în scurt timp, așa că flăcările au avut cale liberă și au pus stăpânire pe magazinul de 300 metri pătrați.

Mai multe butelii, aflate în curtea magazinului, au fost îndepărtate de locuitori din zonă, îngroziți că o explozie le-ar putea distruge locuințele.

Pentru că hidranții erau acoperiți cu pământ sau asfalt, lupta pompierilor a fost extrem de dificilă.

Martor: „Pe toată strada nu există un hidrant. Aici există unul și când aia de la apă au băgat canalizarea, le-am spus să nu-l închidă și mi-au spus că nu e treaba mea. Erau flăcări mari, eu am făcut atac de panică, deci e casa mea lângă magazin.”

Martor: „Peste trei metri înălțime. Se vedeau, mai ales că-i seară, întuneric. Toată lumea s-a panicat pe stradă, că-i conductă de gaz. Am sunat la gaz și au venit după 20 de minute.”

George Pleșca, ISU Arad: „În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga construcție, cu posibilități de propagare la cele cinci case la limita învecinată. Hidranții din zona magazinului, trei la număr, nu corespondeau alimentării cu apă."

Flăcările a fost stinse de pompieri după aproximativ două ore. O anchetă va stabili cauza exactă a incendiului.


VIDEO PROTVPLUS.RO