Panică într-o comună din Dâmbovița. O mașină scăpată de sub control a lovit un contor de gaz

13-07-2020 07:25


A fost panică zeci de minute, la Tărtăşeşti, în județul Dâmbovița, după ce o mașină scăpată de sub control a lovit un contor și a provocat scurgeri masive de gaz!

Locatarii caselor din apropiere s-au speriat atât de tare încât au fugit prin grădini, de teama unei explozii. Oamenii susțin că a durat mai bine de o jumătate de oră până când au sosit echipele companiei de gaze și au oprit scurgerile.

Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional 71, intre Târgovişte şi Bucureşti, aproape de ieşirea din comunA Tărtăşeşti. Martorii susţin că şoferul ar fi venit cu viteză, nu a mai reuşit să controleze volanul, a rupt un stâlp de electricitate şi s-a oprit într-un contor de gaze pe care l-a distrus. În scurt timp, gazul s-a împrăştiat rapid, spre disperarea celor prezenţi care au sunat încontinuu după ajutor.

Localnică: "Am fugit în grădina că am crezut că sare casa în aer de la gaze!"

Proprietarii contorului distrus povestesc că erau plecaţi de acasă când s-a petrecut accidentul. Au fost sunaţi de fiul lor să se întoarcă repede, pentru că era pericol de explozie.

Proprietara contorului distrus: "Explozie, asta e singurul pericol de care ne-am speriat! A avut viteză, altfel nu se explică să rupă stâlpul, să îl mute cu un metru în faţă, să treacă peste nişte cărămizi şi să ajungă în gard".

Locatarii susţin că a durat peste 30 de minute până când reprezentanţii companiei care furnizează gazul au trimis o echipă la faţa locului.

Proprietarul contorului distrus: "În cât timp au venit echipele de intervenţie? Peste jumătate de oră, gazele. Pompierii erau pregătiţi cu furtunul dacă se întâmpla ceva".

Şoferul este cercetat pentru distrugere. Poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească exact cum s-a produs accidentul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO