Pană de curent majoră în Bucureşti şi Ilfov din cauza unei defecţiuni la o stație Transelectrica

Ultima actualizare: 07-08-2020 20:48

O pană uriaşă de curent a afectat trei sectoare din Bucureşti. Şi Guvernul a avut de suferit, însă doar la un etaj.

Pe rând, au intrat în colaps sistemul de semaforizare centralele termice care produc apă caldă, iar pasagerii din metrou au mers pe întuneric.

Până de curent s-a declanşat în jurul orei 12:47, după ce nişte muncitori au efectuat manevre greşite la staţia electrică din Domneşti. A fost momentul în care trei sectoare din Bucureşti au rămas, practic, fără curent electric.

Este vorba de sectorul 5 şi 6, parţial a fost afectat şi sectorul 1. Acolo unde se află chiar sediul Guvernului. Potrivit responsabililor din Guvern, etajul 1, acolo unde se află şi cabinetul premierului, nu a fost deranjat de pană. Acesta a trecut imediat pe generatorul electric, astfel că nu a fost afectată activitatea şi nici comunicaţiile speciale. Un singur etaj cu funcţionari guvernamentali a fost, însă, timp de 15 minute, pe întuneric.

Între timp, în Bucureşti, pana a creat probleme în special pasagerilor. De pildă, în metroul de pe magistralele 1, 3 şi 4 călătorii au mers prin galerii pe întuneric. Trenurile au putut circula fără probleme, pentru că sunt legate la alte linii de înaltă tensiune. Au stat mai mult în staţii pentru a le permite pasagerilor să intre şi să iasă în siguranţă. Din păcate, trei persoane au rămas blocate minunte bune în lift, iar scările rulante au fost oprite. Abia după o oră şi jumătate au fost rezolvate toate problemele.

Pană de curent a afectat şi unul din cele mai mari spitale din România, spitalul Universitar, timp de o oră. A intrat în funcţiune generatorul, însă acesta a scos fum şi a alarmat personalul din spital. Din fericire, nu au fost alte probleme.

La suprafaţă, avaria a afectat semaforizarea, ceea ce a creat mari probleme de circulaţie. În plus, timp de 40 de minute, troleibuzele şi tramvaiele din sectoarele 1, 5 şi 6 nu au putut circula, pentru că nu exista tensiune în fire.

Din păcate, vor fi probleme şi cu apa caldă. S-au oprit centralele Vest, Progresu şi Grozăveşti. Termoenergetica anunţă că apa caldă va ajunge la bucureşteni cel târziu în această noapte, la ora 1.

Într-un comunicat, Transelectrica susţine că a finalizat manevrele de realimentare a staţiei din Domneşti într-o oră. Compania a declanşat o anchetă pentru a depista cauzele incidentului îşi cere scuze consumatorilor afectaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO